Gemeente Goedereede


BoekStart van start!

In de gemeenten Goedereede en Middelharnis gaat het leesbevorderingsprogramma Boek-Start, dat ouders en hun baby's wil laten genieten van boeken, van start.

De feestelijke opening zal in de bibliotheekvestiging Middelharnis plaatsvinden op dinsdag 29 november om 14.00 uur. Wethouder G. Wieringa van de gemeente Middelharnis zal het eerste BoekStartkoffertje uitreiken aan baby Tim Hartog en zijn moeder.

In de bibliotheekvestiging Ouddorp zal wethouder P. Feller van de gemeente Goedereede op vrijdag 2 december om 13.30 uur het eerste koffertje overhandigen aan baby Saar Klijn en haar ouders.

In het BoekStartprogramma werken bibliotheek, gemeente en consultatiebureau samen. Ou-ders van baby's van drie maanden oud ontvangen vanaf 1 december 2011 van de gemeen-ten Goedereede en Middelharnis een brief met de `babybiebbon' bon. Met deze bon kunnen zij in de bibliotheekvestigingen van Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta een BoekStart-pakket afhalen. Daarnaast krijgt hun kind een gratis lidmaatschap van de bibliotheek. In de biblio-theken Ouddorp en Middelharnis is een speciale hoek met babyboeken te vinden. Het con-sultatiebureau (CJG Rijnmond) besteedt bij het `zevenmaandenbezoek' van ouders met hun baby's actief aandacht aan de taalontwikkeling, het belang van de bibliotheek voor (jonge) kinderen en hun ouders en verwijst nogmaals naar BoekStart.

BoekStart laat ouders ontdekken dat het lezen van boekjes samen met hun baby's leuk en leerzaam is. Baby's die vanaf jongs af aan met boeken in aanraking komen, hebben daar hun hele leven profijt van. Baby's kunnen met hun ouders spelenderwijs genieten van boekjes. Dat is niet alleen gezellig, maar juist het samenspel is heel goed voor de taalontwikkeling van het kind. Uit onderzoek blijkt, dat kinderen die al vanaf een paar maanden samen met hun ouders boekjes lezen, een veel grotere woordenschat hebben dan kinderen die dat niet doen.