ProRail

Persbericht

24-11-2011

Persuitnodiging: Bilthoven stap dichterbij nieuw stationsgebied


- ProRail gunt opdracht van ruim 13 miljoen aan aannemer Heijmans
- Start bouw medio 2012

- Onderdoorgang spoor voor autoverkeer 2013 gereed, onderdoorgang voor fietsers en voetgangers 2015 gereed

Op dinsdag 29 november om 15.30 uur tekenen ProRail en aannemer Heijmans de samenwerkingsovereenkomst voor de modernisering van het stationsgebied van Bilthoven. De ondertekening vindt op uitnodiging van wethouder Arie-Jan Ditewig plaats in het informatiecentrum Bitlhoven Bouwt, Julianalaan 8 in Bilthoven.
U bent van harte welkom om bij dit feestelijke moment aanwezig te zijn.

Programma

15.30 uur: ontvangst
15.45 uur welkom door drs. Arie-Jan Ditewig, wethouder De Bilt 15.55 uur korte toespraken door Ir. Patrick Buck, directeur Projecten ProRail
en Gert-Jan Vermeulen, directeur Heijmans
16.15 uur ondertekening
16.25 uur fotomoment op station Bilthoven
16.45 uur borrel en gelegenheid voor het stellen van vragen

Na een periode van studie en voorbereiding gaat in de zomer van volgend jaar de schop in de grond. Bewoners van Bilthoven en reizigers gaan dan echt zien dat het stationsgebied de komende jaren ingrijpend gaat veranderen. De overweg op de Soestdijkseweg verdwijnt en maakt plaats voor twee onderdoorgangen. Eén voor snelverkeer en één voor fietsers en voetgangers. ProRail en Heijmans starten medio 2012 met de bouw van de onderdoorgang voor snelverkeer. Deze onderdoorgang komt in het verlengde van de Spoorlaan en is in 2013 gereed. Zodra de tunnel voor snelverkeer in gebruik is genomen, starten ProRail en Heijmans met de bouw van de onderdoorgang voor fietsers en voetgangers. Deze komt op de plek van de huidige overweg aan de Soestdijkseweg en is medio 2015 gereed.
Naast de bouw van de onderdoorgangen wordt de toegang tot het station in Bilthoven vernieuwd.

De komende jaren zet Prorail alles op alles om de overlast van het bouwen voor bewoners, ondernemers en reizigers zoveel mogelijk te beperken. Het station en het centrum van Bilthoven blijven toegankelijk. Toch zullen de werkzaamheden niet ongemerkt voorbij gaan.

[s?pers.persberichten.actueel.regionaal.persuitnodigingbilthovenstapdic hterbijnieuwstationsgebied&category=Regionaal]