Gemeente Enkhuizen

Autisme bij volwassenen -
informatieavond

Op dinsdag 29 november a.s. organiseert de GGZ Noord-Holland Noord een informatiebijeenkomst met als thema 'autisme bij volwassenen'. Deze bijeenkomst is bedoeld voor direct betrokkenen, familieleden, mantelzorgers en andere geïnteresseerden.

Het centrum autisme is een specialistisch diagnostiek- en behandelcentrum op het gebied van autisme. Het centrum autisme biedt gespecialiseerde behandeling aan mensen met een diagnose (of het vermoeden van) autismespectrumstoornis (ASS) en een normale tot hoge begaafdheid in de regio Noord-Holland. Het centrum biedt multidisciplinaire behandeling met de nadruk op de behandeling van co-morbiditeit (dit is het hebben van meerdere stoornissen tegelijkertijd), complexiteit en goede coördinatie van de behandeling.

Bij de direct betrokkenen ontstaat vaak een behoefte om antwoorden te krijgen op veel vragen, bijvoorbeeld: Wat is autisme eigenlijk? Hoe ontstaat het? Welke behandelingen zijn er mogelijk? Wat voor medicijnen bestaan er? Wat zijn de gevolgen voor de omgeving? Hoe kan de betrokkenen het beste met een familielid omgaan? Deze vragen komen aan de orde tijdens deze informatiebijeenkomst. De informatieavond zal Wilma Adrichem, sociaal psychiatrische verpleegkundige van het centrum autisme van GGZ Noord-Holland Noord, een presentatie verzorgen over autisme bij volwassenen met een normale tot hoge begaafdheid.

De bijeenkomst is van 19.30 tot 21.30 uur. Locatie: Wijkcentrum de Bonte Veer, Wielewaal 1 in Enkhuizen. Reserveren is gewenst via de receptie van de GGZ in Hoorn tel.: (0229) 208 820, e-mail: l.rood@ggz-nhn.nl