Gemeente Zoetermeer

Bijeenkomst omwonenden: vervanging populierensingels Seghwaert

windsingel Zonnebloemtuin
De gemeente organiseert op dinsdag 29 november 2011 een informatiebijeenkomst voor omwonenden van de oude windsingels in Seghwaert. De bijeenkomst is van 19.30-21.00 uur in de aula van het Oranje Nassau College, Parkdreef 282.
In Seghwaert is een aantal oude windsingels aan vervanging toe. De bomen hebben het einde van hun levensduur bereikt, waardoor de veiligheid in het geding komt. De populierensingels maakten al deel uit van het gebied waar in de zeventiger jaren de nieuwe wijk Seghwaert ontstond. De gemeente wil de structuur van deze windsingels handhaven en nieuwe bomen planten. Het gaat om de populierensingels aan de Zonnebloemtuin, Steursloot, Brasemsloot, Grondelsloot en Abrikozengaarde.

Visie
Omdat het hier gaat om belangrijke boomstructuren, is eerst een visie opgesteld waarin staat aangegeven op welke manier de boomstructuren kunnen worden teruggebracht. Het college van burgemeester en wethouders heeft op 1 november 2011 deze 'Visie duurzame boomstructuur Meerzichtlaan en Oude Windsingels' vastgesteld. De visie is vanaf 21 november te vinden op www.zoetermeer.nl/seghwaert of op de wijkpost, Meeuwenveld 3.

Duurzaam en groen
In het collegeprogramma heeft het college aangegeven dat zij streeft naar een duurzame en groene stad. Het planmatig onderhouden en vervangen van bomen, met als doel te komen tot een duurzamer bomenbestand, maakt hiervan onderdeel uit.