Gemeente Utrechtse Heuvelrug


Jongerenproject Werkuh gaat in de gemeente van start

welnu werkcoach

In de gemeente gaat het Jongerenproject Werkuh van start. Wethouder Elisabeth van Oostrum en Werkcoach Ralph Bakker hebben vorige week uitleg gegeven over dit project. Het doel hiervan is om jongeren te begeleiden naar een werk/leertraject.

In de gemeente is het jongerenwerk vanuit de Stichting Welnuh actief in alle dorpen. Hierdoor is er veel contact met jongeren. Een groep van ongeveer 15 jongens en meisjes heeft geen werk en volgt geen studie, maar zij willen en kunnen dit wel als er meer aandacht en begeleiding voor hen is. Ralph Bakker, werkzaam bij de Regionale Sociale Dienst, is Werkcoach. ,,Het gaat er vooral om het vertrouwen van deze jongeren te winnen. Het doel van het project Werkuh is dat deze jongeren gaan aanhaken in de maatschappij en niet uitvallen. Hiervoor hebben zij een flinke zet in de rug nodig, waarbij zij worden begeleid naar (vrijwilligers)werk of een opleiding."

Er wordt dus niet alleen gekeken naar mensen die op korte afstand van de arbeidsmarkt staan. De focus is juist gericht op die groep jongeren voor wie het een hele grote stap is om te gaan werken, maar die ook nog een heel werkzaam leven voor zich hebben.

Het Jongerenproject Werkuh geldt in de gemeente als een proef. De doelstelling is duidelijk: ,,Als we de helft een stap verder kunnen brengen, dan is het project zeker de moeite waard."