Landelijk Aktie Komitee Scholieren



LAKS HOKT SCHOLIEREN OP TEGEN DE 1040 URENNORM

Amsterdam, 29 November 2011 - Vanmiddag vraagt het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) van de Tweede Kamer nog één keer de aandacht voor de kwestie rondom onderwijstijd. Chanine Drijver, voorzitter LAKS: "Het is tijd om in actie te komen, wij zijn tégen ophokuren en vóór meer onderwijskwaliteit. De 1040-urennorm kan niet gerealiseerd worden, scholieren mogen daar niet opnieuw de dupe van worden." De scholierenorganisatie voert actie op het Plein in Den Haag.

Vandaag om 13.00 probeert het LAKS met een ludieke actie op het Plein nog eenmaal Kamerleden te overtuigen tégen een urennorm van 1040 te stemmen. "We zetten een groot kippenhok neer met scholieren en kippen erin; Nederlandse scholieren mogen niet meer zo worden `opgehokt'." aldus Drijver. "Op het plein zullen Kamerleden aanwezig zijn om de scholieren uit hun benarde positie te bevrijden." Daarnaast biedt de scholierenorganisatie een petitie aan de voorzitter van de Kamercommissie aan om de Kamerleden te wijzen op hun verantwoordelijkheid.

Vanmiddag vindt de stemming over het wetsvoorstel onderwijstijd plaats. Naar aanleiding van de scholierenprotesten in 2007, lag er tot twee weken geleden een wetsvoorstel op tafel waarin de norm teruggeschroefd werd naar 1000 uren. Dat voorstel was een aanvaardbaar compromis, maar nu de PVV met een amendement komt om toch de 1040 uren te handhaven, komt de scholierenorganisatie in actie.