Syntens

De aanpak om te komen tot grootschalige energiebesparing in Dedemsvaart en Balkbrug is geselecteerd als één van de projecten binnen de pilot âBlok voor Blokâ van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Dat heeft minister Donner maandagmiddag bekend gemaakt. Binnen het innovatieve en unieke project worden 5000 huishoudens in Balkbrug en Dedemsvaart de komende drie jaren op een passende wijze benaderd met een aanbod op maat om in de eigen woningen energiebesparings-maatregelen te nemen.
Â
De handtekening die minister Piet Hein Donner heeft gezet onder een 'green deal' met de provincie Overijssel kan enkele duizenden huishoudens in Balkbrug en Dedemsvaart een forse daling van de energierekening opleveren. Minister Donner maakte de selectie van het project maandagmiddag bekend tijdens de ondertekening van een Green Deal door de minister, wethouder Janssen van de gemeente Hardenberg en John Joosten.

Innovatief
De benadering gebeurt blok voor blok en moet leiden tot het op een innovatieve en effectieve wijze bij elkaar brengen van de woningeigenaren en marktpartijen om de energielasten te drukken. Het doel is dat ongeveer 2.000 huiseigenaren overgaan tot het energiezuiniger maken van hun woning. De gemeente verstrekt een duurzaamheidslening om de uitvoering van het werk te financieren.

Steun van Donner
Minister Donner maakte maandag bekend dat hij het provinciale project energiebesparingsplan steunt. Het Rijk draagt er vijf miljoen euro aan bij. De gemeente Hardenberg krijgt daarvan een half miljoen euro voor de ontwikkeling van het pilotproject waarin naast provincie, gemeente en Syntens nog tal van organisaties, het regionale bedrijfsleven en de onderwijssector samenwerken.

Meer informatie? Bel innovatieadviseur Stendert de Vries van Syntens. Hij is bereikbaar op 06 - 514 26 055.