Politie Groningen

Dinsdag 29 november 2011

Provincie Groningen, 29-11-2011

Jongen ernstig mishandeld door leeftijdsgenoten

UITHUIZERMEEDEN Een 16-jarige jongen uit Uithuizermeeden is maandagavond op het Johan van Veenplein in zijn woonplaats ernstig mishandeld door vier leeftijdsgenoten. De jongen werd aangetroffen bij de Prinses Irenestraat. Ambulanceverpleegkundigen behandelden de jongen al toen agenten er bij kwamen. Ook het Mobiel Medisch Team kwam per heli op de melding af. De jongen werd met onbekend letsel met spoed naar een ziekenhuis gebracht. Een getuige meldde de agenten dat de jongen slachtoffer was van een vechtpartij op het plein. De jongeren waren daar nog aanwezig en werden aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de mishandeling. Het gaat om jongens van 15 en 16 jaar uit Uithuizermeeden en Roodeschool. De jongens zijn in de cel gezet en hun ouders zijn ingelicht. Het letsel van de gewonde jongen is onbekend. Wel is bekend dat zijn situatie stabiel is. De politie doet onderzoek naar de toedracht.

Vrouw van tas beroofd

GRONINGEN Een 15-jarig meisje uit Haren is maandagmiddag in de Kleine Haddinghestraat van haar tas beroofd. Een onbekende vrouw, die een kind bij zich had, gaf haar vanuit het niets een klap in haar gezicht, trok aan haar haren en pakte haar tas af. Vervolgens ging ze er vandoor richting de Vismarkt. De politie doet onderzoek.

Verkeersongeval op de A7

A7 SCHARMER Op de A7 ter hoogte van Scharmer zijn maandagavond drie autos op elkaar gebotst. Een automobilist (leeftijd en woonplaats onbekend) reed vanaf de vluchtstrook de rijbaan van de A7 op. Hij botste tegen de bestuurder van een bestelbus. Een achterop rijdende automobilist kon de aanrijding niet ontwijken. Door de klap belandde de bestelbus op zijn kant. Drie personen moesten voor controle naar het ziekenhuis. De drie zwaar beschadigde voertuigen werden afgesleept. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Hardleerse automobilist aangehouden

GRONINGEN De politie heeft maandagnacht een 48-jarige Groninger aangehouden voor het rijden zonder rijbewijs. Agenten wilden de bestuurder controleren op de Zaagmuldersweg in Groningen. Bij het zien van de politieauto ging de Stadjer er van door. Na een korte achtervolging, waarbij hij tegen het verkeer in reed, stopte hij op het Floresplein en verliet rennend zijn auto. De agenten konden hem even later in de bosschages aan houden. De verdachte bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Het was niet de eerste keer dat hij hiervoor werd opgepakt. De auto van de hardleerse Groninger werd in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde maandag 28 november 2011 op diverse plaatsen het verkeer.

Wildervank, K.J. de Vriezestraat: aantal geregistreerde voertuigen:462, aantal overtredingen: 124, hoogst gemeten snelheid: 95 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Groningen, Friesestraatweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1726, aantal overtredingen: 24, hoogst gemeten snelheid: 96 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

Groningen, N361: aantal geregistreerde voertuigen: 1117, aantal overtredingen: 3, hoogst gemeten snelheid: 109 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Ter Apelkanaal, N366: aantal geregistreerde voertuigen: 1051, aantal overtredingen: 9, hoogst gemeten snelheid: 119 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

Oude Pekela, N367: aantal geregistreerde voertuigen:1484, aantal overtredingen: 23, hoogst gemeten snelheid: 104 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Oldekerk, Mensumaweg: aantal geregistreerde voertuigen: 212, aantal overtredingen: 9, hoogst gemeten snelheid: 85 km/uur, maximum toegestane snelheid: 60 km/uur.

Groningen, N355: aantal geregistreerde voertuigen: 1815, aantal overtredingen: 3, hoogst gemeten snelheid: 103 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Ten Post, N360: aantal geregistreerde voertuigen: 1255, aantal overtredingen: 56, hoogst gemeten snelheid: 104 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Groningen, Beneluxweg: aantal geregistreerde voertuigen: 2084, aantal overtredingen: 150, hoogst gemeten snelheid: 110 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.