Vrouwen en digitale camera's - Size matters

Persbericht van Samsung Camera NL

Samsung Camera onderzoekt wat vrouwen willen

Vrouwen gaan voor compacte en gebruiksvriendelijke camera's, is één van belangrijkste conclusies uit het onderzoek van Samsung Camera en het Vrouwen Elektronica Panel onder ruim 175 vrouwen. Gemak is dus het sleutelwoord. De deelnemers, voornamelijk tussen de 18 en 60 jaar, willen een camera die gemakkelijk mee te nemen is, veel mogelijkheden heeft maar wel meedenkt. Dat de digitale camera populair blijft is een feit, 76% vindt onder de kerstboom liever een digitale camera dan een sieraad.

Samsung Camera ziet vrouwen als een belangrijke doelgroep, en terecht want 90% van de deelnemers uit het onderzoek heeft een digitale camera. Waarvan 80% een compact camera en 4% een compact systeemcamera heeft. Bij het uitzoeken van een nieuwe camera letten vrouwen voornamelijk op het formaat, de bediening en de prijs. De kleur van de camera telt het minst mee in de keuze voor een camera. Maar liefst 80% van de vrouwen leest bovendien de handleiding van de camera voordat zij ermee aan de slag gaat.

De uitkomsten van het onderzoek zijn positief voor Samsung Camera, de fabrikant heeft namelijk de ambitie om de grootste speler te worden op het gebied van compact systeemcamera's. Dit relatief nieuwe type camera is compact en handzaam maar heeft wel de mogelijkheid om lenzen te verwisselen, een optie die ruim 20% van de vrouwen meeneemt met de aankoopkeuze van haar volgende nieuwe camera. Ook geeft 73% aan dat een zogenaamde i-Function 'erg handig' is, waarbij de camera automatisch de instellingen bepaalt. Slechts 15% geeft aan alles liever zelf in te willen stellen.
Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

*

Links:
http://www.samsung.com
Bijlage:
* pbsamsung_cameradoc




Razende Robot Reporter