Politieberichten Gooi- en Vechtstreek


Vrouw in auto gegijzeld; onder bedreiging geld pinnen

Hilversum, 29-11-2011 o Donderdag 24 november 2011 werd een 49-jarige Hilversumse gedwongen op verschillende plekken geld te pinnen.

Een 49-jarige Hilversumse was net van huis vertrokken toen er rond 07.45 uur op de Kometenstraat een onbekende man voor haar auto kwam staan en met zijn hand zwaaide. De vrouw stopte omdat ze dacht dat de man wat wilde vragen. Op dat moment stapte de man in en nam plaats op de bijrijderstoel. Onder bedreiging van een op een vuurwapen gelijkend voorwerp moest de vrouw op verschillende plekken in de regio pinnen (oa Nootweg Loosdrecht). Uiteindelijk moest de Hilversumse naar Den Dolder rijden, waar de man op een onbekende weg het stuur overnam. De man raakte daar met de auto een paaltje maar reed door. Op de Reelaan in Den Dolder werd de vrouw uit de gezet. Zij moest haar persoonlijke eigendommen, zoals haar handtas, achterlaten. De vrouw bleef ongedeerd. De vrouw wist in een café een familielid te waarschuwen. In de middag kwam de vrouw aangifte doen op het politiebureau. In verband met het onderzoek is het voorval niet eerder naar buiten gebracht.

Signalement:
Blanke man van tussen de 25-30 jaar oud met donkerblond kort haar en een 1-dagsbaardje. De man was licht gezet en droeg een witte trainingsbroek, een donkerblauw regenjack met capuchon en witte sportschoenen.

De auto van de Hilversumse is vooralsnog niet teruggevonden. Het betreft een blauwe Chevrolet Aveo voorzien van het kenteken 38-JTF-9.

De politie is op zoek naar getuigen van het voorval. Personen die iets gezien hebben op de Kometenstraat Hilversum, Nootweg Loosdrecht of in Den Dolder (Reelaan, botsing paaltje) of personen die aanslaan op de auto, ook in combinatie met daarin de man en de vrouw worden verzocht contact op te nemen via het nummer 0900 8844. Anoniem melding doen kan bij Meld Misdaad Anoniem 0800 7000.