Politie Utrecht

Persberichten Rijn&Venen, 11.15 uur

Utrecht, 29-11-2011

Twee mannen aangehouden

LINSCHOTEN Een 37-jarige man zonder vast woon- of verblijfadres en een 41-jarige man uit Utrecht zijn maandag 28 november aangehouden op verdenking van diefstal.

Omstreeks 16.00 uur kregen agenten een melding dat er mogelijk een diefstal zou plaatsvinden op een terrein onderaan de afrit Woerden van de Rijksweg A12.Op het terrein troffen agenten de twee mannen en een bestelbus aan. In de laadruimte van de bestelbus lag een groot aantal stalen buizen. Op het terrein bleken dezelfde stalen buizen te liggen.

Gezien de omstandigheden waaronder de mannen werden aangetroffen, werden zij aangehouden en overgebracht naar het bureau. De bestelbus werd in beslag genomen en afgetakeld. Op het bureau werd duidelijk dat men de stalen buizen wilde stelen om deze als oud ijzer te verkopen. De 41-jarige man is een bekende van de politie en gelabeld als veelpleger.

Het tweetal is ingesloten voor onderzoek en verhoor.

Meisje gewond

OUDEWATER Een 9-jarig meisje uit Oudewater raakte maandag 28 november gewond door een aanrijding met een auto.

Het meisje fietste omstreeks 12.45 uur op de rotonde en werd over het hoofd gezien door een 50-jarige automobiliste uit Oudewater. Het meisje kwam ten val en liep letsel op aan haar schouder en knie. Zij werd onderzocht door ambulancepersoneel en werd voor nader onderzoek overgebracht naar het Hofpoortziekenhuis.