Provincie Overijssel

Provincie benoemt nieuwe hoofden eenheid

29 november 2011

De provincie Overijssel heeft in het kader van de doorontwikkeling van de organisatie 8 nieuwe hoofden eenheid benoemd. De hoofden eenheid geven leiding aan de beleids- en ondersteunende eenheden van de provincie Overijssel.

Overzicht benoemingen

Bestuurs- en Concernzaken: Sietse Haven. Hij was eerder programmamanager en directeur strategie bij de gemeente Zwolle

Ruimte en Bereikbaarheid: Monique Esselbrugge. Zij was eerder directeur beleids- en projectontwikkeling bij de gemeente Lingewaard en hoofd projectmanagementbureau bij de gemeente Leiden

Economie en Cultuur: Alfred Peterson. Hij was eerder algemeen directeur/gemeentesecretaris van de gemeente Steenwijkerland en lid van de directie van ROEZ.

Publieke Dienstverlening: Monique Stouten. Zij is benoemd uit de provinciale organisatie.

Project- en programmamanagement: Henk Vegter. Hij is benoemd uit de provinciale organisatie.

Natuur en Milieu: Thea Hofs. Zij is benoemd uit de provinciale organisatie.

Wegen en kanalen: Lindy Molenkamp. Zij is benoemd uit de provinciale organisatie.

Bedrijfsvoering: Erik Jungerius. Hij is benoemd uit de provinciale organisatie.

De directie van de provincie Overijssel is in handen van Harry Timmerman (secretaris/algemeen directeur) en Johan Osinga (directeur strategie). Samen met de bovengenoemde hoofden eenheid vormen ze het concernmanagementteam.

Doorontwikkeling organisatie

De doorontwikkeling van de ambtelijke organisatie van provincie Overijssel beoogt het vergroten van de slagkracht van de organisatie, naar aanleiding van het Hoofdlijnenakkoord `De Kracht van Overijssel'. Doelen zijn realisatie, gebiedsontwikkeling en programmatisch werken binnen een compactere overheid. Per 1 januari 2012 wordt de hoofdstructuur van de ambtelijke organisatie aangepast en vindt wijziging van het concernmanagementteam plaats.