Gemeente Maasgouw


Herstart adoptieproject Beegderheide


Samen met het IKL biedt de gemeente Maasgouw basisscholen de mogelijkheid natuurgebieden te adopteren. De groepen 7 en 8 van basisschool Sint Martinus uit Beegden hebben in dat kader op 17 november gewerkt op de Beegderheide.

Daarmee hebben ze hun oude adoptieproject op de Beegderheide weer nieuw leven in geblazen. Het is de bedoeling dat de hoogste groepen van de basisschool uit Beegden vanaf nu weer elk jaar gaan werken op de heide. Vrijwilligers van de werkgroep Vrienden van de Beegderheide begeleiden hen hierbij.

Dit jaar hebben de kinderen van de Sint Martinusschool een ecologische verbindingszone tussen twee heideterreinen breder gemaakt. Dit hebben ze gedaan door bomen om te zagen zodat er weer zonnige plekken in het bos ontstaan. Het vrijkomende takhout is verwerkt op takkenrillen. Deze worden door diverse diersoorten zoals hagedissen, salamanders en egels gebruikt als schuilplaats en als plekje om te overwinteren. De verbindingszone verbindt de heideterreinen van de Fransche Berg en de Ontginning met elkaar. Hierdoor kunnen typische heidesoorten zoals veldkrekel en levendbarende hagedis van het ene naar het andere heideterrein trekken en wordt de levensvatbaarheid van de populaties groter.

Publiekscentrum | Markt 36 Maasbracht | Telefoon 0475 85 25 00