Politiebond ACP

ACP-petitie zet salarisproblemen politiestudenten weer op de agenda

De problematiek rondom de salarissen van politiestudenten is dankzij de petitie van de ACP weer op de politieke agenda gezet.

De problematiek rondom de salarissen van politiestudenten is dankzij de petitie van de ACP weer op de politieke agenda gezet.

Verschillende Tweede Kamerleden hebben gisteren (maandag 28 november) tijdens het debat over de nieuwe Politiewet, gebruik gemaakt van de gelegenheid om vragen te stellen over de salarisproblematiek van politiestudenten. Daarmee is ook dit belangrijke onderwerp weer op de politieke agenda geplaatst.

Diverse politieke partijen hebben minister Opstelten van Veiligheid & Justitie, in het kader van goed werkgeverschap, verzocht een oplossing te zoeken voor politiestudenten die nu tussen wal en schip vallen. Het gaat hier om studenten die halverwege de opleiding zijn geconfronteerd met een korting op hun salaris (zie voor meer informatie het gerelateerde nieuws onderaan dit artikel). Korpsen blijken de kortingsregeling op diverse manieren toe te passen. Bovendien zijn politiestudenten onvoldoende geïnformeerd. Dat zorgt er nu voor dat veel politiestudenten zich genoodzaakt voelen om een bijbaan te nemen. Ook zijn er studenten die hierdoor overwegen om de politie te verlaten. In dat kader is de ACP een petitie gestart. Een groep van dertig politiestudenten heeft deze petitie onlangs aan de minister aangeboden. Diverse Tweede Kamerleden gaven op maandag 28 november in de Tweede Kamer aan dat de petitie van de ACP de aanleiding vormde voor het stellen van vragen aan de minister.

Toezeggingen minister

Minister Opstelten heeft nu aangegeven een duidelijke aanleiding te zien om dit onderwerp serieus op te pakken. Hij heeft de Kamerfracties toegezegd dat hij nader overleg gaat voeren met de ACP. Daarnaast heeft hij de toezegging gedaan dat er voor de Kerst een oplossing gevonden is voor de politiestudenten die zijn gedupeerd. Deze groep is hier enorm bij gebaat. Het stemt de ACP dan ook tevreden dat de minister nog eens goed naar de problematiek heeft gekeken. De ACP zal samen met de minister in het landelijk overleg de komende weken werken aan een oplossing.

---

29/11/11 12:10

---