KNHS

Leerzame cursussen op het KNHS-centrum
29 november 2011

ERMELO (KNHS) De KNHS gaat in februari van start met twee leerzame cursussen op het KNHS-centrum in Ermelo. Sportpsychologe Sanne Beijerman verzorgt een cursus over mentale training en dierenarts Paul de Vries leert paardenliefhebbers meer op veterinair gebied.

Mentale training
Heb je last van spanningen voor of tijdens de wedstrijd en reageert je paard thuis tijdens de training heel anders dan op het wedstrijdterrein? Dan kan mentale training je helpen om meer controle te krijgen en je resultaten tijdens wedstrijden te verhogen.

Mentale training richt zich op het ontwikkelen en toepassen van mentale vaardigheden die nodig zijn om een goede prestatie neer te zetten. Het doel tijdens de cursus is om het spanningniveau van jezelf en je paard te herkennen en te optimaliseren. Daarnaast leer je ontspanningstechnieken, doelen stellen, negatieve gedachtes te controleren en je krijgt tips om je concentratie te bewaren. Ook het visualiseren en de juiste voorbereiding op de wedstrijd wordt uitvoerig behandeld.
De cursus bestaat uit vijf lesavonden. Na de derde les volgt een praktijkavond waarbij je de geleerde theorie in praktijk toepast. Tijdens deze training word je begeleidt met tips en adviezen door Sanne Beijerman. Hierdoor wordt zichtbaar aan welke onderdelen nog gewerkt kan worden om tot betere resultaten te komen.

Vergroot je veterinaire paardenkennis
Wil je meer leren over de gezondheidstoestand van je paard? Dan is de cursus Vergroot je veterinaire paardenkennis echt iets voor jou! De cursus is gedoeld om je kennis op veterinair gebied te vergroten, waardoor je problemen bij een paard sneller kunt herkennen.

De cursus bestaat uit vier theorieavonden en een aansluitende praktijkavond om de theorie en geleerde handelingen bij het paard uit te voeren. Het doel van de cursus is om vertrouwd te raken met de vele aspecten van de gezondheid en ziektes van het paard. Tijdens de theorieavonden komen de onderwerpen algemene gezondheid, koliek, hoesten en kreupelheden aan de orde. Er wordt een directe inbreng van de cursisten verwacht en om dit te bereiken zal de groep niet te groot worden en wordt tijdens de praktijkles met een beperkt aantal cursisten gewerkt.

De cursussen gaan half februari van start en worden gehouden op het KNHS-centrum in Ermelo. Meer informatie, het inschrijfformulier en de kosten voor de cursus vind je op internet onder www.knhs.nl > KNHS Opleidingen > Cursussen .