Leidraad voor behalen van HBO normniveau

Persbericht van Noordhoff Uitgevers

Veel HBO's zijn zich door recente gebeurtenissen zorgen gaan maken over de vraag of hun curriculum nog HBO-proof is. Daarvoor is tot op heden nauwelijks of geen methodiek beschikbaar. Met het Tien Stappen Plan (TSP) introduceren Piet Kempen en Jimme Keizer een leidraad voor alle studiejaren om studenten met praktijkwerk en aansluitend curriculum op normniveau te laten afstuderen.

Het boek Competent afstuderen en stagelopen van Piet Kempen en Jimme Keizer biedt studenten een professionele routebeschrijving voor de uitvoering van hun afstudeer- of stageproject. Ze leren een beroepsvraagstuk aan te pakken en de oplossing daadwerkelijk in te voeren. Stap voor stap worden ze door het hele proces geleid, leren ze valkuilen te mijden en de organisatie in beweging te krijgen. Het biedt studenten slimme tools voor het bewaken van tijd en kwaliteit en geeft begeleiders de mogelijkheid om op afstand te coachen. De routebeschrijving toont aan hoe de betrokken partijen hun rol kunnen invullen voor maximaal succes.

Competent afstuderen en stagelopen is geschreven voor studenten die gaan afstuderen en stagelopen. Het boek biedt ook de mogelijkheid aan afstudeerbegeleiders, -coördinatoren en opleidingsmanagers om vast te stellen hoe zij kunnen bijdragen aan de kwaliteit van het afstudeerwerk.

Samen kunnen zij met dit boek maximale kwaliteitsborging voor afstudeerwerk bereiken.
Het boek opent met een beschrijving van de wijze waarop het Tien Stappen Plan de claims van zelfredzaamheid tot kwaliteitsborging waarmaakt. Daarmee sluit het boek aan op de 10 algemene hbo-competenties. De beschrijving laat zien hoe alle elementen van de methode in elkaar grijpen.

Piet Kempen is met zijn onderwijs- en begeleidinservaring regelmatig betrokken bij training van HBO-docenten in toepassing van het Tien Stappen Plan. Meer informatie op www.hbo-proof.nl

Jimmer Keizer is verbonden aan de TU Eindhoven en Hogeschool Zuyd. Hij begeleidt afstudeerders en helpt opleidingen bij het verbeteren van de kwaliteit van het afstudeerwerk.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

* [15210de9-1a7c-11e1-9432-8b7e440500ec.jpg&filename=9789001775636.jp g]

Links:
http://www.noordhoffcampuz.nl
Bijlage:
* persbericht_competent afstuderen en stagelopendoc




Razende Robot Reporter