Politie Rotterdam-Rijnmond

Zes aanhoudingen voor bezit illegaal vuurwerk

Datum incident: 29-11-2011 Locatie: De Eilanden - District/dienst: De Eilanden

Datum publicatie: 29-11-2011 12:45

De politie van district De Eilanden heeft de afgelopen week meerdere aanhoudingen verricht in verband met het bezit van illegaal vuurwerk.

Donderdag 24 november hebben agenten in Hellevoetsluis een jongen van 21 jaar in zijn woning aan het Bolwerk aangehouden voor het bezit van zeer zwaar illegaal vuurwerk. De volgende dag werd in een woning aan de Ravenseweg in Hellevoetsluis eveneens een 21-jarige jongen aangehouden voor het bezit van 40 stuks zeer zwaar knalvuurwerk. Maandag 28 november werd in Spijkenisse een jongen van 16 jaar aangehouden in zijn woning aan de Nienoordlaan te Spijkenisse voor het bezit van zwaar illegaal vuurwerk. Hij is in bewaring gesteld. De politie kwam op het spoor van deze verdachten door een onderzoek naar een levering van illegaal vuurwerk vanuit Polen.

Vrijdagavond 25 november vond het biketeam in Hellevoetsluis op een jongeren ontmoetingsplek (JOP) in het Ravensepark 43 cobra's bij een 13-jarige jongen. Na onderzoek in zijn woning aan de Ravensehoek werd nog een cobra aangetroffen en nog 40 stuks nitraat. Zondag 27 november werd in Melissant een 14-jarige jongen aangehouden voor het afsteken van zwaar illegaal vuurwerk. In zijn woning aan de Fabiusstraat werden nog 13 stuks zwaar illegaal vuurwerk aangetroffen. Beiden jongens moeten zich verantwoorden bij de kinderrechter.

In Spijkenisse aan de Crocusstraat is op zondag 27 november een 45-jarige man aangehouden na een ruzie met zijn buurman over het afsteken van vuurwerk. Na onderzoek trof de politie illegaal vuurwerk aan. Het ging hier om 1800 strijkers en 70 nitraten.

Al het vuurwerk is in beslag genomen en wordt vernietigt.

Het opslaan en afsteken van en experimenteren met (illegaal) vuurwerk veroorzaakt niet alleen overlast maar is ook zeer gevaarlijk. De politie treedt hier in samenwerking met het Openbaar Ministerie en Stadstoezicht hard tegen op. U kunt ook helpen. Meld overlast of dadergerichte informatie bij de politie via 0900-8844. Anoniem kan ook bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. De politie gebruikt deze informatie om gericht actie te ondernemen tegen personen die (illegaal) vuurwerk in het bezit hebben, afsteken of hierin handelen.