Politie Twente

Twee aanhoudingen voor overval tankstation Hengelo
Naar aanleiding van onderzoek door het Ongevallenteam heeft Politie Twente twee minderjarige jongens aangehouden voor het in scène zetten van een overval op een tankstation aan de Oldenzaalsestraat op dinsdag 22 november jl. (zie onderstaand persbericht).

Vlak na de overval meldde een medewerker van het tankstation de overval bij de politie. Hij zou zijn overvallen door een onbekende man met een steekwapen. Een dag na de overval werd door een buurtbewoner een aantal goederen aangetroffen, waaronder een mobiele telefoon. Het Overvallenteam van Politie Twente heeft onderzoek gedaan, onder andere naar de telefoon en de eigenaar. Uit het onderzoek is gebleken dat de medewerker van het tankstation, een 16-jarige jongen uit Hengelo, de overval in scène had gezet samen met een 15-jarige jongen uit Deurningen. Beiden zijn aangehouden en voor nader onderzoek in verzekering gesteld. Hun ouders zijn op de hoogte gebracht. (2011111061)

Persbericht van 22 november jl: Overval op winkel bij tankstation, politie zoekt getuigen Hengelo
Dinsdagavond 22 november vond er omstreeks 19.15 uur een overval plaats op een winkel bij een tankstation aan de Oldenzaalsestraat, ter hoogte van de wijk Hasseler Es, in Hengelo. De politie is een onderzoek gestart en is op zoek naar getuigen.

Omstreeks 19.15 uur werd een medewerker van een winkel bij een tankstation gedwongen om geld af te geven aan nog onbekende man, die in het bezit was van een steekwapen. Met een onbekend geldbedrag heeft de man het terrein van de winkel en het tankstation verlaten en is vermoedelijk te voet gevlucht.

Bij de overval is niemand gewond geraakt. Aan de medewerker van het tankstation is slachtofferhulp aangeboden.

Signalement dader
De dader was ongeveer 1.80 lang, gekleed in donkere kleding en droeg een donker petje.

Getuigen gezocht
Het Overvallenteam van Politie Twente is een onderzoek gestart. Het Overvallenteam is op zoek naar getuigen. Mensen die vanavond iets hebben gezien of al eerder, dat van belang kan zijn voor het onderzoek en zich nog niet bij de politie hebben gemeld, worden verzocht contact op te nemen met het Overvallenteam van Politie Twente. Dit kan door te bellen naar 0900-8844 of anoniem via Bel M. 0800-7000. Ook kunt u mailen naar overvallenteam@twente.politie.nl.

Gevaarlijke medicijnen verloren Oldenzaal
Dinsdag 29 november werd bij Politie Twente melding gemaakt van vermissing van medicijnen. Deze zijn tussen de Operalaan en de Thijlaan verloren.

Het betreft Hydrochloorthiazide, 1 strip van 10 tabletten, verpakt in een wit doosje.

De politie verzoekt de vinder van de medicijnen deze af te leveren bij een apotheek of bij een politiebureau.

Twee jongens aangehouden voor bromfietsdiefstal Enschede
Een 16- en 17-jarige jongen, beiden woonachtig in Enschede, werden maandag 28 november aangehouden voor bromfietsdiefstal op 20 oktober (zie onderstaand persbericht).

Omstreeks 20 oktober werd de bromfiets gestolen van een 48-jarige Enschedeër. De bromfietseigenaar deed aangifte waarna de politie een onderzoek startte. Op 9 november werd een 16-jarige jongen uit Hengelo aangehouden die op de gestolen bromfiets door Hengelo reed. Uit onderzoek bleek echter dat een 16- en een 17-jarige Enschedese jongen vermoedelijk verantwoordelijk waren voor de diefstal van de bromfiets. Beiden werden maandag 28 november aangehouden door de politie en zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld. Hun ouders zijn in kennis gesteld. De 16-jarige jongen uit Hengelo is na onderzoek op 17 november heengezonden. (2011099976)

Onderstaand bericht werd eerder hierover verstuurd: 16-jarige aangehouden voor bezit gestolen bromfiets Hengelo
Een 16-jarige jongen uit Hengelo werd woensdag 9 november aangehouden, omdat hij in het bezit was van een gestolen bromfiets.

Woensdagmorgen 9 november omstreeks 09.00 uur zagen surveillerende agenten op de Deldenerstraat in Hengelo een bromfietser met bijrijder rijden. Deze reden over het fietspad terwijl daar alleen fietsers mogen fietsen. Toen de bromfietser de agenten zag ging deze met verhoogde snelheid vandoor in de richting van de Bankastraat. Er ontstonden gevaarlijke situaties omdat de bromfietser geen rekening hield met het overige verkeer en vervolgens over het trottoir de Antillenstraat in reed. Op de Antillenstraat wisten de agenten de bromfietser tot stoppen te dwingen. Bij navraag bleek de 16-jarige bestuurder niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. De bromfiets bleek van diefstal afkomstig te zijn en was niet verzekerd. Hierop werd de 16-jarige aangehouden. Zijn ouders werden in kennis gesteld. (2011106515)

Vrouw gewond bij aanrijding
Oldenzaal
Een 82-jarige fietsster uit Oldenzaal is maandag 28 november gewond geraakt bij een aanrijding met een scooter op de B.A.a.Engelbertinklaan.

De 28-jarige scooterrijder uit Denekamp reed omstreeks 16.10 uur op het fietspad parallel aan de Provinciale Rondweg N342. Bij de kruising met het fietspad B.A.a.Engelbertinklaan kwam hij in aanrijding met de 82-jarige fietsster. De fietsster is met onbekend letsel per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. (2011113052)

Aanhanger gestolen
Hengelo
Zondag 27 november tussen 14.00 en 21.30 uur is van een bedrijfsterrein aan de Weijinksweg een aanhanger gestolen. Het betreft een aluminium aanhanger met rondom laadkleppen en een houten vloer. Het kenteken is WB-30-YL.

De politie wil graag in contact komen met mensen die iets van de diefstal hebben gezien of die weten waar de aanhanger zich bevindt. Zij worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, team Hengelo Zuid 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2011112822)

Verkeerscontrole Molenweg
Haarle
Naar aanleiding van klachten uit de buurt heeft Politie Twente, team Hellendoorn, maandag 28 november tussen 07.00 en 08.30 uur een snelheids- en fietsverlichtingcontrole gehouden aan de Molenweg.

Negen automobilisten werden bekeurd, hun snelheid lag tussen de 70 en 79 km/u, terwijl de maximum snelheid 50 km/u bedraagt. De voorbijrijdende fietsers hadden hun verlichting op orde. Op de Molenweg wordt regelmatig te hard gereden, wat gevaarlijke situaties oplevert omdat fietsers ook gebruik maken van de rijbaan. (2011112791)

Rijbewijzen ingevorderd
Van twee bestuurders is maandag 28 november het rijbewijs ingevorderd omdat zij onder invloed van alcohol een voertuig bestuurden.

Almelo
Omstreeks 17.45 uur kreeg Politie Twente een melding dat iemand van een scooter was gevallen op de Rietstraat. Ter plaatse bleek een 56-jarige scooterrijder zonder vaste woon- of verblijfplaats de stoep opgereden te zijn en ten val gekomen. De man rook naar alcohol. Hij is met onbekend letsel per ambulance naar een ziekenhuis gebracht, waar een GGD-arts hem tevens een bloedproef heeft afgenomen. In afwachting van de uitslag van de bloedproef is het rijbewijs van de man ingevorderd (2011113070)

Lattrop Breklenkamp
Omstreeks 00.00 uur wilden surveillerende agenten een auto controleren aan de Bergvennenweg. De automobilist ging harder rijden, maar stopte even later toch toen de agenten hem een stopteken gaven. De blaastest gaf aan dat de 29-jarige man uit Denekamp alcohol had genuttigd. Op het politiebureau wees de ademanalyse een promillage van 1,17 uit. Omdat de man eerder dit jaar al was aangehouden terwijl hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde, is zijn rijbewijs ingevorderd. (2011113123)

Verdachte inbraak aangehouden
Enschede
Een 28-jarige man uit Enschede werd maandag 28 november aangehouden, omdat hij verdacht wordt van een inbraak.

Dinsdag 19 april werd getracht in te breken bij een bedrijf aan het Schuttersveld in Enschede. De politie startte een onderzoek naar de inbreker. Uit politieonderzoek kwam een 28-jarige Enschedeër als mogelijke verdachte naar voren. Hij werd maandag 28 november aangehouden in het centrum van Enschede. Hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2011035948)

Automobiliste gewond bij aanrijding Rossum
Een 51-jarige automobiliste uit Rossum raakte maandag 28 november gewond bij een aanrijding in Rossum.

Maandagmiddag 28 november omstreeks 14.45 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de kruising Boschweg / Oldenzaalsestraat in Rossum. Een 53-jarige automobilist uit Weerselo kwam van de Roepenbeltweg en wilde de kruising Oldenzaalsestraat / Boschweg recht over steken. Hierbij verleende de man geen voorrang aan een 51-jarige automobiliste uit Rossum, deze reed over de Oldenzaalsestraat, komende uit de richting van Rossum. Een aanrijding kon niet meer voorkomen worden. De 51-jarige automobiliste raakte gewond en werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Proces-verbaal zal worden opgemaakt. (2011113011)


-----------------------

Dinsdag 29 november 2011