Politie Limburg-Zuid

Pand in Heerlen voor 11e keer bespoten met grafitti

29-11-2011 | 12:48 | Heerlen

Een woning aan de Wormstraat in Heerlen is afgelopen nacht voor de 11e keer het doelwit geweest van onbekende vandalen. Alle eerdere keren bleef het bij het bekladden van gevels en ramen met kwetsende leuzen en het ingooien van een ruit, Deze keer kwam daar nog een dimensie bij.

Nadat de politie rond middernacht al eens ter plaatse was geweest om wederom vast te stellen dat de rolluiken waren beklad met verf, moest ze omstreeks 01.30 uur weer naar de woning omdat er via de brievenbus een zwaar explosief -vermoedelijk zwaar vuurwerk- naar binnen was gegooid en hierdoor aanzienlijke schade was ontstaan in de hal. Naar aanleiding hiervan werd er een sporenonderzoek verricht en hield de politie vanmorgen een buurtonderzoek. De resultaten hiervan zijn nog niet bekend.

De eerste vernieling werd gepleegd op 5 mei van dit jaar. Ingestelde onderzoeken leverden tot nu toe geen resultaat op. Daarom roept de politie personen die iets kunnen vertellen over de aanleiding, de toedracht en/of de dader(s) van deze vernielingen, contact met haar op te nemen via 0900-8844. Anoniem bellen kan ook via 0800-7000 van Meld Misdaad Anoniem.