Wageningen Universiteit en Researchcentrum

Digitale Handboek Melkveehouderij geactualiseerd

29 nov 2011

Het digitale Handboek Melkveehouderij is geactualiseerd met nieuwe kennis, onder andere over de benutting van meststoffen, verliezen tijdens het winnen, bewaren en voeren van graskuil, verlichting van melkveestallen, het onderhoud van melkmachines en het management van melkkoeien in de transitieperiode. Verder is informatie over rundveeverbetering en diergezondheid herzien.

Het Handboek Melkveehouderij is een onmisbaar digitaal naslagwerk voor melkveehouders en hun adviseurs. Het boek is gebaseerd op de actuele kennis en recente onderzoeksresultaten van Wageningen UR Livestock Research.
Het digitale handboek is voor iedereen gratis toegankelijk via de website www.handboekmelkveehouderij.nl. De update en het beschikbaar stellen van dit handboek is financieel mogelijk gemaakt door het Productschap Zuivel.

Doorklikken via internet
In het digitale Handboek Melkveehouderij 2011 is belangrijke basisinformatie voor een optimale bedrijfsvoering bij elkaar gebracht. Voor achtergrondinformatie en de meest actuele gegevens verwijst het handboek direct naar informatie, publicaties en tools op internet. Op die manier zijn ook de nieuwste ontwikkelingen en adviesprogrammaâs gemakkelijk te vinden.

Gratis downloaden
Het digitale Handboek Melkveehouderij 2011 is hier gratis te downloaden.
Zie het origineel

Contact
Wageningen UR Livestock Research
Gerrit Remmelink, projectleider Handboek Melkveehouderij Tel. 0320 - 293 426

Wageningen UR Livestock Research
Jolanda Jansen, persvoorlichter
Tel. 0320 - 293 341