FloraHolland


FloraHolland Productcommissie Zomerbollen

FloraHolland (29 november 2011) - Op 24 november jl. heeft de eerste vergadering plaatsgevonden met de FPC zomerbollen. Het bestuur van FloraHolland heeft besloten om de ledenbetrokkenheid te verbeteren via de productlijn. Dit betekend dat er meer FPC's opgezet worden, waaronder de FPC zomerbollen. De vergadering werd gehouden met leden uit de FPC Bolbloemen op pot en regiobestuurders met zomerbollen.

M. Breugem heeft het proces toegelicht. B. Breugem heeft aangegeven te willen stoppen met de FPC, vanwege zijn taken binnen "Verrassend Buiten". Gezamenlijk is afgesproken dat op dit moment de samenstelling een afspiegeling is van de productgroep. P. van Paassen heeft zich beschikbaar gesteld als voorzitter van de FPC. Afvaardiging voor de Adviesraad wordt binnenkort besloten.

De FPC heeft onderwerpen voor 2012 benoemd; inventarisatie van de aanvoer, productspecificaties, promotie / Verrassend buiten, BVO, nieuw kwaliteitsmodel, productbijeenkomst en terugkoppeling van de onderwerpen uit de Adviesraad Planten.

Om andere kwekers te betrekken bij de FPC's wordt er een online platform opgezet waar alle kwekers toegang toe hebben. Hier kunnen zij in de toekomst interessante informatie over hun product vinden. Ook komt er een discussieplatform, waar leden hun vragen en opmerkingen kunnen plaatsen. Op deze manier hoopt FloraHolland de leden meer te betrekken bij het vormen van het juiste beleid.

De volgende leden hebben zitting in de FPC zomerbollen: J. v.d. Vossen, L. Vreugdenhil, P. Varekamp, J. Mostert, E. Barendse en P. van Paassen.