FloraHolland


Klankbordgroep Anthurium

FloraHolland (29 november 2011) - Tijdens de vergadering is de stand van zaken van het kernteam toegelicht. Het kernteam heeft de probleemstelling helder gemaakt. Er worden actie opgezet om de verschillenden issues op te kunnen lossen. Het is belangrijk dat het vak achter de plannen gaat staan. Over enige tijd worden de plannen gepresenteerd aan alle Anthuriumaanvoerders.

Anthurium op water moet aangevoerd worden met chloor. De afgelopen maanden zijn testen gehouden en is gebleken dat de houdbaarheid niet beïnvloed wordt door chloorbehandeling. De komende periode wordt het bacteriaaantal op steel en water onderzocht. Vervolgens wordt een voorstel gemaakt over de verplichting of mogelijke ontheffing voor product Anthurium.

Op dit moment wordt Anthurium ingedeeld op "overig" en "Andreanum". De FPC heeft geadviseerd om deze indeling los te laten omdat de groepen door elkaar gebruikt worden. Het advies wordt verder uitgewerkt.

Tot slot is er gesproken over de vernieuwde FPC. G. Kok wordt de sponsor van de FPC Anthurium. Gevraagd wordt allen nadenken over aanvullingen voor de FPC Anthurium. Binnenkort wordt er een voorzitter en afvaardiging voor de Adviesraad benoemd.

De volgende vergadering zal medio maart plaatsvinden.