Politie Rotterdam-Rijnmond

Overval belhuis Bergweg in Opsporing Verzocht

Datum incident: 29-11-2011 Locatie: Bergweg - District/dienst: Noord

Datum publicatie: 29-11-2011 13:49

In Opsporing Verzocht is dinsdag 29 november opnieuw aandacht voor de overval op Belhuis Gulati aan de Rotterdamse Bergweg op dinsdagavond 28 december 2010.

Er waren die dinsdagavond twee personeelsleden in de zaak aanwezig toen rond 21.00 uur drie getinte mannen de zaak probeerden te overvallen. De aanwezige personeelsleden weigerden mee te werken en raakten slaags met de overvallers.

Ook de eigenaar kwam daarna de belwinkel binnen om zijn personeel te helpen. De overvallers gingen er vervolgens zonder buit vandoor. Tijdens de worsteling raakte een personeelslid gewond door een klap met vermoedelijk een vuurwapen.

Op 1 februari was er in Opsporing Verzocht al aandacht voor deze zaak. Dat resulteerde 16 april in de aanhouding van een 26-jarige man uit Den Haag.

Door de beschikbare camerabeelden opnieuw te tonen hoopt het onderzoeksteam ook de andere verdachten op het spoor te komen.

Opsporing Verzocht wordt dinsdagavond uitgezonden om 21.30 uur op Nederland 1. De herhaling is op woensdag 30 november om 11.15 uur op Nederland 2.