Gemeente Overbetuwe


Westeraam College adopteert blikvanger langs snoeproute

Het Westeraam College in Elst heeft een blikvanger geadopteerd langs de zogenaamde `snoeproute'. Dit is een fietsroute die door leerlingen wordt gebruikt en waar helaas veel zwerfafval te vinden. Veel scholieren gooien snoeppapiertjes, blikjes frisdrank en ander afval op de grond. Dit tot grote ergernis van buurtbewoners, gemeente en de school zelf. Door de blikvanger te adopteren hoopt de school dat de leerlingen het afval in `hun eigen afvalbak' gooien.

De school maakt al jaarlijks de buurt zwerfafvalvrij met leerlingen en het wijkplatform Elst-Oost. Zo ook op donderdag 24 november. Zo'n 50 leerlingen van het Westeraam College en Lyceum Elst zijn met grijpers en prikstokken de buurt in gegaan. Dit is onderdeel van het afvalproject `Pimp it up' waarmee de school een mentaliteitsverandering bij de jeugd teweeg hoopt te brengen.

Milieuwethouder Frits Witjes verrichte de officiële opening van de blikvanger samen met afdelingsleider Jan Broeder van het Westeraam College. Wethouder Witjes: "Het is heel belangrijk om de jeugd zo vroeg mogelijk al bij te brengen dat ieder stuk zwerfafval door iemand op de grond is gegooid. Samen zijn we verantwoordelijk voor een schone en prettige leefomgeving. Ik vind het geweldig dat de school de blikvanger, en daarmee het terrein rondom de school, heeft geadopteerd. Ze zijn hiermee een voorbeeld voor andere scholen in de gemeente." Blikvanger westeraam1 300pix