Hulpverlening Gelderland Midden

GGD Gelderland-Midden wint prijsvraag GGD Nederland

Maandag 28 november vond in Den Haag de prijsuitreiking van de prijsvraag van GGD Nederland plaats. Barth van Eeten, wethouder Volksgezondheid en Jeugd van de gemeente Lingewaard, heeft namens GGD van Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden (VGGM) het project "regionale Backoffice CJG in de regio Arnhem" gepresenteerd. En de regionale opzet van het CJG heeft de prijsvraag gewonnen!

Volgens de jury zorgt het project voor een goede infrastructuur in de regio. Van der Burg, voorzitter van de jury: "Het laat zien dat door elkaars werk te leren kennen het vertrouwen van de ketenpartners is gegroeid en de bereidheid tot innoveren is vergroot. De keten heeft zich niet beperkt tot zorg voorjeugd, de gehele context waarin de kinderen en jongeren leven wordt betrokken door nauwe samenwerking met politie, veiligheidshuizen en onderwijs."

De prijsvraag

Dit keer draaide de jaarlijkse prijsvraag voor GGDen om projecten die een bijdrage leveren aan zorg en ondersteuning voor jeugd die eenvoudiger, op tijd en op maat is. Het CJG regio Arnhem bewijst dat het vertrouwen van ketenpartners groeit door veelvuldig samen te werken. Bovendien is het een goed voorbeeld van lokaal doen wat lokaal kan, zoals laagdrempelige toegang. Kernpartners van het CJG in de regio Arnhem zijn, STMG, Vilente, Rijnstad, Carion, Bureau Jeugdzorg, onderwijs en GGD Gelderland-Midden.

De jury

De jury bestond dit jaar uit Brigitte van der Burg (voorzitter), lid van de Commissie Jeugdzorg namens de VVD in de Tweede Kamer; Dolf van Veen, Hoogleraar Grootstedelijk Onderwijs en Jeugdbeleid en Greet Bouman, directeur bureau Jeugdzorg Flevoland. De jury koos drie genomineerden. De overige genomineerden zijn de regionale implementatie van CJG vanuit GGD Hollands Midden en het vingeraan-de-pols-project van GGD Zaanstreek-Waterland.