Action breidt directie uit

Persbericht van Action

Action versterkt directie vanwege groeidoelstellingen

Zwaagdijk-Oost, dinsdag 29 november 2011

Action zal haar directie versterken vanwege haar ambitieuze internationale groeidoelstel-lingen. Johan Pardoel zal per 1 maart 2012 bij Action in dienst treden en na het verkrijgen van advies van de ondernemingsraad van Action worden benoemd tot Algemeen Direc-teur. Per 1 december a.s. zal Frank de Moes tot Financieel Directeur en Hajir Hajji tot Di-recteur Winkeloperatie worden benoemd.

Action is één van Nederlands toonaangevende retailers met een unieke winkelformule die zich kenmerkt door de slogan "Verrassend volledig, verbazend voordelig". Action is zeer succesvol met meer dan 265 winkels in de Benelux en Duitsland en ruim 8.000 werkne-mers. Action heeft haar succes en groei sinds de overname op 7 september jl. door het investe-ringsfonds 3i en fondsen beheerd door 3i fondsen gecontinueerd. Inmiddels is duidelijk dat de kracht van de formule en de forse expansie mogelijkheden ambitieuzere groeidoel-stellingen rechtvaardigen. Om dit te faciliteren is Action haar organisatie verder aan het versterken en professionaliseren en zal ook haar directie worden uitgebreid.

Johan Pardoel is op dit moment Directeur Foodretail en lid van de Hoofddirectie bij Sligro Food Group N.V. Hij heeft een sterke operationele retailervaring en is in het verleden onder meer in Duitsland en Frankrijk actief geweest in het discount segment. Frank de Moes heeft een sterke financiële achtergrond en was in het verleden onder meer partner bij KPMG, actief binnen private equity en heeft tevens ruime internationale ervaring opge-daan bij o.a. Redevco en Van Leer Packaging. Hajir Hajji is op dit moment Hoofd Verkoop en werkt ruim 10 jaar bij Action waardoor zij de organisatie heel goed kent. Zij is voor haar huidige rol actief geweest in verschillende commerciële en operationele functies.

Johan Pardoel: "Het verheugt me zeer als Algemeen Directeur bij Action aan de slag te gaan. Action heeft een heel duidelijke formule met een zeer voordelig en verrassend as-sortiment. Ik heb er heel veel zin in om samen met alle medewerkers van Action een bij-drage te leveren aan de versnelde groei in binnen- en buitenland. Zo kunnen steeds meer consumenten ervaren dat winkelen naast leuk ook verrassend en voordelig kan zijn."

Voorzitter van de Directie Ronald van der Mark: "Ik ben sinds mijn start bij Action nog meer onder de indruk geraakt van de kracht van de formule, de trots van alle collega's en het enthousiasme van de klanten. De voortdurende groei van Action en de recente zeer succesvolle opening van de eerste winkel in Wallonië bewijst haar kracht. In een zeer korte periode hebben we al de verdere basis gelegd voor een versnelde groei in binnen- en buitenland. De uitbreiding van de directie maakt het mogelijk dat ik me ga richten op het realiseren van onze ambitieuze maar haalbare groeidoelstellingen."




Razende Robot Reporter