Gemeente Edam-Volendam


Gemeente start laatste fase van verbouwing pand Haven 154-156.

impressie gevel Haven 154-156 De panden aan de Haven 154-156 krijgen binnenkort een nieuwe frisse uitstraling en ondergaan een ware metamorfose. De gemeente heeft besloten van start te gaan met de laatste fase van de verbouwing van de panden aan de Haven in Volendam waarin de Nieuwjaarsbrand plaatsvond.

Bij deze fase behoort, naast de aanpassing van de beide gevels van het pand, ook de verdere casco afwerking (nutsvoorzieningen, vlakke vloer/wanden/plafond) van de voormalige Wir War Bar en Blokhut alsmede de separate opgang en nutsvoorzieningen voor Café de Hemel. Het pand - de begane grond en de kelder - staat inmiddels te huur.

Met deze afrondende verbouwing hoopt de gemeente dat voor de gemeenschap van Edam-Volendam en de uitstraling van de Dijk het pand weer representatief wordt. In overleg met de belangenverenigingen zijn er voor het aanzicht van het pand tekeningen opgesteld van de nieuwe voorgevel.

Café de Hemel
Op de achtergrond wordt al maanden in alle rust en in goed overleg door de belangenverenigingen en de gemeente samengewerkt om de plannen voor de herinrichting van `de Hemel' te realiseren. De bedoeling is om er een voor het publiek toegankelijke herdenkingsruimte van te maken waarbij er op een interactieve wijze, respectvol wordt teruggekeken op de gebeurtenissen van januari 2001 en daarna.