Nederlandse Tafeltennisbond


Bondscoach kiest voor team van de toekomst
29-11-2011

Tafeltennissters Linda Creemers, Britt Eerland en Li Jie komen dinsdagavond uit tegen Duitsland in de finale van de European Nations League. De bondscoach wil het team van de toekomst een kans geven en gunt de routiniers rust.
Technisch directeur Achim Sialino: "Het is een uitgelezen kans voor de jongere speelsters om ervaring op te doen. De Duitse speelsters behoren stuk voor stuk tot de Europese top. Je krijgt niet vaak de kans om te spelen tegen tegenstandsters van dit kaliber. Voor Britt en Linda is het een unieke kans om ervaring op te doen op Europees topniveau."

De 17-jarige Britt Eerland komt dinsdagavond in actie tijdens de finale van de ENL (Foto: © Manfred Schillings / NTTB)

Bondscoach Chen Zhibin geeft kopvrouw Li Jiao (38) en routinier Elena Timina (42) de kans om te herstellen van een zware periode in het tafeltennisseizoen. Beide speelsters zijn niet naar het Duitse Chemnitz afgereisd voor de returnwedstrijd van de finale. "De dames hadden een vol programma. Vooral Li Jiao heeft heel veel gespeeld. We willen haar de kans te geven om optimaal te herstellen, zodat ze zich daarna kan richten op het Olympisch traject", aldus de technisch directeur van de Nederlandse Tafeltennisbond.
Na een 0-3 nederlaag in Heerlen lijkt de kans dat Oranje de beker mee naar huis neemt klein. Achim Sialino geeft toe dat winst vanavond niet het hoofddoel is en dat de `leerervaring' voorop staat. Desondanks acht hij Nederland `zeker niet kansloos'.

Sialino: "Li Jie staat op de 26^e plaats van de wereldranglijst, Britt Eerland heeft tijdens de EK bewezen van ervaren topspeelsters te kunnen winnen en Linda Creemers maakte het Irene Ivancan, de nummer twee op de afgelopen EK, knap lastig tijdens de thuiswedstrijd in Heerlen. De afstand tussen Jie, Linda en Britt en de Duitse toppers is niet groot als het misschien lijkt."

European Nations League, programma

Dinsdag 29 november 2011, Chemnitz, 19:00 uur
Duitsland - Nederland

De standen van de wedstrijden worden dinsdagavond vanaf 19:00 uur live bijgehouden op http://liveticker.tt-news.de/user/index.php

NTTB/RL