Vitens


Walter van der Meer algemeen directeur Oasen

Prof.dr.ir. Walter van der Meer wordt per 1 februari 2012 benoemd tot algemeen directeur van waterbedrijf Oasen. Hij volgt Alexander Vos de Wael op, die sinds 1986 algemeen en statutair directeur van het waterbedrijf is.

Van der Meer is momenteel nog lid van de directie bij Vitens. Sinds 1992 is hij in dienst bij Vitens en vervulde verschillende functies binnen wat inmiddels het grootste drinkwaterbedrijf van ons land is. Zo was hij directeur Laboratorium, manager Procestechnologie en directeur Watertechnologie. In juni 2009 trad Van der Meer toe tot de directie van Vitens.

Sinds 2011 is Van der Meer als deeltijdhoogleraar Waterzuiveringstechnologie verbonden aan de Technische Universiteit Delft. Tot maart 2011 was hij als deeltijdhoogleraar Membraanprocestechnologie verbonden aan de Universiteit Twente.

Aad van der Velden, gedelegeerd commissaris bij Vitens, is Van der Meer dankbaar voor de manier waarop hij aan de ontwikkeling van Vitens heeft bijgedragen. 'Wij wensen hem veel succes in zijn nieuwe rol als algemeen directeur van Oasen."

Journalisten kunnen naar aanleiding van dit persbericht contact opnemen met de woordvoerders van Vitens via 088 884 7444.

Vitens is het grootste drinkwaterbedrijf van Nederland. We leveren topkwaliteit drinkwater aan 5,4 miljoen mensen en bedrijven in de provincies Flevoland, Fryslân, Gelderland, Utrecht en Overijssel en gemeenten in Drenthe en Noord-Holland. Met circa 1.700 medewerkers, 100 productiebedrijven en een leidingnet van 47.500 kilometer wordt jaarlijks 350 miljoen m^3 water geleverd. De jaaromzet bedraagt ongeveer 450 miljoen euro. De aandelen van Vitens zijn voor 100% in handen van lokale en regionale overheden.