Gemeente Breda

29nov
Alphen-Chaam en Baarle-Nassau sluiten aan bij CJG Breda Gepubliceerd op 29 november 2011
Gezamenlijk persbericht van de gemeenten Alphen-Chaam,Baarle-Nassau en Breda
Op 30 november 2011 ondertekenen de wethouders Ad van de Heijning van Alphen-Chaam, Jan Vermeer van Baarle-Nassau en Saskia Boelema van Breda het convenant `Samenwerking CJG'. Alphen-Chaam en Baarle-Nassau sluiten zich daarmee officieel aan bij CJG Breda. De drie gemeenten gaan intensief samenwerken.

Géén nieuwe loketten

Iedere gemeente in Nederland heeft van het rijk de opdracht gekregen om een Centrum voor Jeugd en Gezin in het leven te roepen. Alle gemeenten zijn, uiteraard binnen kaders, vrij om het CJG naar eigen inzicht in te richten. De CJG's van Alphen-Chaam, Baarle-Nassau en Breda hebben ervoor gekozen om geen nieuwe `loketten' te creëren, maar gezamenlijk gebruik te maken van bestaande organisaties en structuren. Door aan te sluiten bij consultatiebureaus, bibliotheken, scholen, sportverenigingen, et cetera kunnen opvoeders, kinderen en jongeren eenvoudig worden bereikt.

Dialoog

Het CJG beantwoordt vragen over opvoeden en opgroeien, van eenvoudig tot complex. Het CJG wil de dialoog met en tussen ouders en kinderen over opvoeden en opgroeien stimuleren. Onder ouders en jongeren zelf is heel veel kennis en kunde aanwezig. De drie wethouders: "Met het convenant bundelen we onze krachten en kennis. We maken elkaarsCJG sterker door een uniforme aanpak, die ook leidt tot een betere efficiency. Hiermee zetten we een belangrijke stap richting de verdere decentralisatie van de jeugdzorg."

Pioniers op facebook

Tijdens de ondertekening van het convenant vertellen jongeren, stagiaires van diverse opleidingen in Breda, over opgroeien en hoe zij daar hun weg in vinden. Zij demonstreren daarbij de door henzelf gemaakte Facebook-pagina (Facebook.com/JongAtBreda).

Breda, 29 november 2011