Gemeente Kampen

Regels hondenbeleid goed nageleefd in De Greente en Hanzewijk

28-11-2011 Vanaf 17 oktober zijn de wijken De Greente en de Hanzewijk op diverse tijdstippen gecontroleerd op naleving van het hondenbeleid. De resultaten in deze wijken zijn positief.
Bij de start in deze wijk zijn in de eerste week weer waarschuwingen gegeven aan overtreders. Daarbij zijn de overtreders gewezen op het risico, dat zij in de daaropvolgende weken een boete (bestuurlijke strafbeschikking te krijgen) kunnen krijgen bij een overtreding van de regels. In de waarschuwingsweek zijn meer dan 28 hondenbezitters gecontroleerd en zijn enkele overtreders aangesproken op het aanlijnen van hun hond en het overtreden van een hondenverbod op een speelplaats. In de daaropvolgende weken dat de boetes konden worden gegeven, zijn twee strafbeschikkingen uitgeschreven van 100 euro.

Aankondiging controles in Hagenbroek

Vanaf 28 november vinden gedurende drie weken controles plaats in de wijk Hagenbroek. In de eerste week worden overtreders weer gewaarschuwd, maar in de daaropvolgende weken lopen overtreders het risico een boete opgelegd te krijgen.

In de hele gemeente moeten de regels worden nageleefd. Een overtreder buiten de prioriteitwijk loopt dus ook altijd het risico om bekeurd te worden.
28-11-2011