Gemeente Breda

Plaatsen pannaveld op grasveld Keermanslaan/Schoolakkerplein In week 49 december plaatst de Gemeente Breda een pannaveld op het grasveld op de hoek van Keermanslaan/Schoolakkerplein. Het pannaveld komt naast de bestaande speelplek. De werkzaamheden duren één dag. Het veld kan daarna meteen gebruikt worden.

Waarom

In de wijk Ginneken is door de dichte bebouwing weinig ruimte voor kinderen om te voetballen. Er is gekozen voor plaatsing van een pannaveld vanwege het klein benodigde oppervlak. Zo kan toch worden voldaan aan de behoefte van de jeugd om te voetvallen. In overleg met bewoners, woningbouwvereniging en wijkagent is gezocht naar een geschikte locatie in de wijk.

Wat is een pannaveld

Het compacte veld is gemaakt van stevig materiaal en heeft een afmeting van negen bij vier meter. De zijkanten van het veld zijn 50 centimeter hoog en het veld heeft twee kleine doelen.

Panna-voetbal is een vorm van straatvoetbal op een klein veldje. Bij deze sport is het de uitdaging door de benen van de tegenstander te spelen en een `panna' te scoren. Door de speciale spelregels wordt het voetbalspel `klein' gespeeld en wordt er niet hard geschoten.

Informatie

Voor meer informatie kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met mevrouw M. Verstraaten van de Gemeente Breda, telefoonnummer (076) 529 37 63 of e-mailadres mmfcverstraaten@breda.nl.

Vragen aan de gemeente?

BRD/2011.24304

CAPTION: Bijlagentabel Bijlage Grootte tekening_pannaveld.doc... 134 KB Voor het openen van sommige bestanden kan extra software nodig zijn, zie hiervoor de uitlegpagina over downloads.