Siemens

Persbericht

Den Haag, dinsdag 29 november 2011

Nieuwe combi-afsluiters voor meer comfort en grotere energiebesparing

Siemens Building Technologies breidt haar beproefde Acvatix-productreeks uit met een aantal nieuwe combi-afsluiters. Hierdoor bestrijkt het Acvatix-portfolio nu alle toepassingen, van radiatoren tot complexe centrale verwarmings-, ventilatie- en klimaatsystemen (HVAC). Voor elke regelbehoefte is een passende combinatie van afsluiters en servomotoren beschikbaar.

Het uitgebreide portfolio van Acvatix-combi-afsluiters van Siemens Building Technologies omvat afsluiters met doorstroomvolumes van 30 l/h tot 8,6 m3/h, nominale doorlaten van DN 10 tot DN 50 en drukklassen van PN 10 tot PN 25. Dit maakt het aanbod van Acvatix-combi-afsluiters geschikt voor alle soorten toepassingen, van radiatoren tot complexe HVAC-installaties. Samen met Acvatix-servomotoren biedt Building Technologies nu voor elke regelbehoefte passende combinaties van afsluiters en servomotoren, die grondig getest zijn in het eigen HVAC-laboratorium van Siemens. De afsluiters zijn verkrijgbaar met binnendraadaansluiting conform ISO 7-1 en met buitendraadaansluiting conform ISO 228-1. Een gemakkelijk te bedienen voorinstelring met veiligheidskartelmoer vereenvoudigt de inbedrijfname en de geïntegreerde verschildrukregeling maakt het regelen van de hydraulische compensatie eenvoudiger.

De nieuwe Acvatix-combi-afsluiters vereenvoudigen niet alleen de dimensionering, maar bieden ook voordelen in de plannings- en constructiefase. Ze kunnen gemakkelijk in bedrijf worden genomen en op correcte werking worden gecontroleerd. Bovendien zijn ze zeer geschikt voor installatie-uitbreidingen.

De combi-afsluiters combineren in één behuizing een regelafsluiter voor temperatuurregeling, een verschildrukregeling voor het opvangen van drukfluctuaties in het hydraulische netwerk, een inrichting voor de voorinstelling van het gewenste maximale doorstroomvolume en drukmeetpunten voor controle van de beschikbare verschildruk. Ze leveren een significante bijdrage aan energiebesparing en bieden tegelijkertijd kostenvoordelen omdat ze een bovenmatige warmtetoevoer aan warmtewisselaars voorkomen en voor een optimale benutting van warmte- en koude-opwekking zorgen. Acvatix-combi-afsluiters verbeteren de regelnauwkeurigheid van systemen in alle bedrijfsomstandigheden. Dankzij de exacte instelling van het doorstroomvolume dragen de afsluiters bij aan een groter comfort in de betreffende ruimten en zones.

In combinatie met de Acvatix-servomotoren zijn de combi-afsluiters bijzonder geschikt voor gebruik in eenvoudige en complexe HVAC-installaties, bijvoorbeeld voor de watertoevoer van luchtbehandelingsapparatuur in gesloten circuits en voor verwarmings- en koelzones in gesloten circuits van HVAC-installaties.

Nadere inlichtingen voor de lezer:
Siemens Building Technologies, Johan Boom
Tel: (070) 333 7925, E-mail: johan.boom@siemens.com, Internet: www.siemens.nl/sbt

Publicaties
Spotlight

28-11-2011 © Siemens Nederland N.V.