Siemens

Persbericht

Den Haag, dinsdag 29 november 2011

Siemens meet- en controlerelais met IO Link communicatie voor industriële toepassingen

Siemens heeft haar meet- en controlerelais 3UG48 voorzien van een IO Link communicatie protocol waarmee alle meetwaarden zoals o.a. spanning, stroom, vermogen, cos phi, toerental en temperatuur, maar ook asymmetrie en uitval van een fase via de IO Link master direct zichtbaar worden in de PLC.

Siemens heeft haar complete reeks aan Sirius bewakingsrelais voorzien van een IO-Link interface.
De relais zorgen voor een betrouwbare beveiliging van motoren en installaties door het bewaken van bijvoorbeeld temperatuur, snelheid, fasevolgorde, spanning, stroom en arbeidsfactor. Zij communiceren de gemeten waarden van bijvoorbeeld stroom of spanning en onder- of overschrijding van de ingestelde setpoints met de besturingslaag via IO-Link.

De temperatuurbewakingsrelais kan men toepassen met 1 tot 3 temperatuursensoren voor het bewaken van temperaturen tussen -99 en
+1800 graden Celsius en kan men gebruiken voor eenvoudige aan-uit regelingen. Ook als de IO-Link communicatie niet wordt gebruikt functioneren de nieuwe relais volledig zelfstandig.

Het aansluiten van het nieuwe relais via IO-Link aan de besturing biedt de mogelijkheid van efficiënte centrale parametrering, gedetailleerde foutlokalisering en diagnose. Dit vereenvoudigt inbedrijfname en onderhoud. Het rood verlichte LCD display toont de werkelijke meetwaarde en de status van het relais, waarmee men het kan gebruiken voor lokale diagnose doeleinden. Via IO-Link worden deze waarden ook gecommuniceerd aan de PLC, zodat deze informatie verder verwerkt kunnen worden in het proces.

De nieuwe Sirius relais worden geparametreerd direct op het relais of via de PLC middels IO-Link. Nieuwe parameters worden automatisch toegewezen door een parameter server, waarmee het aanzienlijk makkelijker wordt om een apparaat uit te wisselen.

IO-Link is een leverancieronafhankelijk communicatieprotocol voor het eenduidig koppelen en configureren van sensoren en motorstarters aan de PLC via een effectieve point-to-point connectie. IO-Link biedt centrale foutlokalisering en diagnose tot op sensorniveau en vereenvoudigt inbedrijfname en onderhoud. Dit verhoogt de beschikbaarheid van de installatie en verlaagt de engineeringstijd. IO-Link kan men integreren in alle conventionele veldbussen en automatiseringsplatforms.

Nadere inlichtingen voor de lezer:
Siemens Industry Automation, Maarten Zeelenberg Tel: (070) 333 2052, E-mail: maarten.zeelenberg@siemens.com, Internet: www.siemens.nl/industry

Publicaties
Spotlight

28-11-2011 © Siemens Nederland N.V.