Gemeente Den Haag

HRC een maat te groot voor REL

Het vlaggenschip van de Haagsche Rugby Club heeft overtuigend gewonnen van Rugbyclub Etten-Leur. Op eigen grond werd REL met 72-3 van de mat gespeeld.

Beide teams begonnen flink gehavend aan het duel. Vanwege de vele blessures moest vrijwel de gehele eerste rij van de Haagse selectie de wedstrijd vanaf de tribune aanschouwen. Aan de andere kant is de enige international van REL, Rik Roovers, kort geleden aangetrokken door koploper van de ereklasse RC Hilversum.

Verpletterend begin

Ondanks deze tegenslagen begonnen beide ploegen even gedreven aan de wedstrijd. Na twee mislukte dropgoals van REL waren het echter de Hagenaren die de eerste punten op het bord zetten. Tijdens het eerste half uur werd er gescoord door Thomas Mooy, Etiuefa Fiavaai en Maarten Jol. Met twee conversies verzilverd door Jol bracht dit de stand op 19-0 voor de thuisploeg.

Tegenaanval

In de 31e minuut wist REL echter een penalty te benutten en bracht zo de stand op 19-3. Nu werd HRC wakker en tries van onder andere Benjamin Blom (2) en wederom Etiuefa Fiavaai (3) brachten de eindstand op 72-3 voor HRC. Opvallend speelde invaller Thomas Voorthuis Na lange afwezigheid in het eerste wist hij overtuigend twee keer te scoren in de laatste minuten van de wedstrijd.

TOP 4

Na deze winst staat HRC na 9 gespeelde wedstrijden weer in de top 4 van de ereklasse. Met 6 gewonnen wedstrijden staat HRC gelijk met 't Gooi en de Dukes, respectievelijk 2e en 3e. Wegens een tekort aan winstpunten staat HRC nu wel onder aan dit rijtje op de 4e plaats, maar maakt zo wel weer kans op de play-offs.