Ingezonden persbericht


persbericht 1 november 2011

Amanda Strydom - Vuur In Glas

Theaterconcert van de diva van het Afrikaanse luisterlied

speelperiode 29 november t/m 17 december 2011

Dit najaar zal de Zuid-Afrikaanse zangeres Amanda Strydom van 29 november tot en met 17 december terugkeren in de Nederlandse theaters met haar theaterconcert Vuur In Glas.

In haar Zuid-Afrika is zij een superster, een diva. Ze ontving er tal van onderscheidingen en prijzen. In Nederland is haar schare fans groeiende en dat is volgens Frits Spits helemaal terecht: 'Ik vind u écht geweldig, de liedjes zijn prachtig poëtisch. De taal is ongelooflijk.'

In haar programma Vuur In Glas laat Amanda haar publiek kennis maken met nieuwe liedjes, zowel vers uit haar pen, als liedjes die al bestonden maar nog niet in ons land zijn verschenen. Ondersteund door haar vaste groep muzikanten wisselt zij Afrikaanse fado af met stevige rock en romantische ballades.

Amanda Strydom (Port Elisabeth, 1956) is tot ver buiten de Zuid-Afrikaanse landsgrenzen bekend vanwege haar kwaliteiten als gepassioneerd zangeres. Haar passie uit zij ook in het schrijven van haar eigen 'one woman shows', (lied)teksten en theaterstukken. Voor haar werk als kleinkunstenaar en zangeres ontving zij vele onderscheidingen en prijzen.

Strydom's introductie in Nederland was in 2000 toen zij met haar 'Europese broer' Stef Bos het duet De taal van mijn hart opnam voor zijn album Van Mpumalanga tot Die Kaap. In maart 2007 verscheen Amanda's CD Briewe uit die Suide in de Benelux. Naar aanleiding van de goede ontvangst van het album trad Amanda in 2007 en 2008 een aantal keren op in Nederland en België. In 2008 verscheen haar nieuwste CD Kerse teen die donker in Zuid-Afrika en de Benelux. Een gelijknamige theatertour was vorig jaar in de Nederlandse theaters te zien. In het najaar van 2010 zal in de Benelux een derde album verschijnen van Amanda.

Zang: Amanda Strydom / Piano: Janine Neethling / Percussie: David Klassen / Gitaar: Juan Oosthuizen

noot aan de redactie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Lotte Sinselmeijer bij Bos Theaterproducties via (020) 42 11 221 of lotte@bostheaterproducties.nl. Beeldmateriaal bij onze voorstellingen kunt u downloaden via http://pers.bostheaterproducties.nl