Ingezonden persbericht



- persbericht -

ROTTERDAMSE STUDENTEN ZEGGEN WETHOUDER LAAN DE WAARHEID

Dinsdag 29 november, 18.00 ­ 22.00 uur, in het Ro Theater, William Boothlaan 8, Rotterdam

Op dinsdag 29 november brengt De Unie in Debat enkele honderden Rotterdamse studenten samen in het Ro Theater. Tijdens een zinderend debat zal één vraag centraal staan: hoe kijken de studenten tegen Rotterdam als cultuurstad aan? Wat kan er anders? Wat moet er beter? Host van de avond is schrijver Ernest van der Kwast. Belangrijkste toehoorder is Antoinette Laan, wethouder kunst en cultuur, recreatie en sport, die gráág wil horen wat de studenten te zeggen hebben.

Wat trekt studenten aan in Rotterdam? Wat zorgt ervoor dat ze er na hun studie willen blijven wonen? Hoe belangrijk is kunst en cultuur voor ze? Is er in Rotterdam genoeg te doen? Het zijn vragen als deze die tijdens het debat op 29 november in het Ro Theater gesteld zullen worden. De aanwezige studenten ­ van onze toekomstige economen, geneeskundigen en sociologen tot de nieuwe garde architecten, kunstenaars, acteurs en muzikanten ­ worden uitgedaagd om zich luid en duidelijk uit te spreken over hun wensen met betrekking tot kunst en cultuur in de stad Rotterdam.

Programma 29 november
Om 17.30 uur gaan de deuren van het Ro Theater open. Om 18.00 uur start het programma. Het wordt een avond vól beeldende kunst, theaterperformances, poëzie, muziek én pittige debatsessies. Met onder meer: kunstenaar Gyz la Rivière, ZUS architecten, kunstenares Yvonne Beelen, dichter Lennart Pieters, kunstenaarscollectief Bliss, de band S as in Assassins en vele andere sleutelfiguren uit de Rotterdamse kunst- en cultuurscene. Er zijn optredens en voordrachten, hapjes, drankjes en nog veel meer.... De avond wordt gehost door schrijver Ernest van der Kwast. Tijdens de avond neemt wethouder Laan de resultaten van RDAM ELIXER persoonlijk in ontvangst.

Voortraject RDAM ELIXER
Het project RDAM ELIXER is in september 2011 gestart. Op verzoek van wethouder Laan zocht De Unie in Debat de Rotterdamse studenten op in hun eigen omgeving. Op de campus van de Erasmus Universiteit Rotterdam, in de kantine van de Hogeschool, op studentenfeesten en in het Rotterdamse uitgaansleven. Er vonden groepsgesprekken en debatten plaats, waarvan de resultaten worden gebruikt als input voor het debat op 29 november en voor het toekomstige cultuurbeleid van Rotterdam.

Praktische informatie
Datum: 29 november
Tijd: 18.00 ­ 22.00 uur (deuren open vanaf 17.15 uur) Locatie: Ro Theater, William Boothlaan 8, Rotterdam Deelname: voor studenten gratis (inclusief eten en drinken), voor niet-studenten ¤ 10 Aanmelden: via info@rdamelixer.nl onder vermelding van naam, studie en studiejaar Info: www.rdamelixer.nl

Het initiatief voor RDAM ELIXER ligt bij de RRKC, de uitvoering is in handen van De Unie in Debat, in samenwerking met Lokaal en Studium Generale (Erasmus Universiteit).
---



Ingezonden persbericht