Politie Gelderland-Zuid

Jeugdig drietal op dievenpad

Nijmegen, 29-11-2011 o Winkelpersoneel van een kledingzaak aan de Molenstraat in Nijmegen betrapte dinsdagmiddag rond 15 uur drie meisjes op diefstal. De meiden waren 14 en 15 jaar oud en afkomstig uit Ooij en Nijmegen.

Het drietal viel op omdat zij met veel meer kleding het pashok ingingen dan waarmee ze weer naar buiten kwamen. Eén van de drie rekende bij de kassa nog wat kleine spullen af, terwijl de twee anderen naar buiten liepen. Bij controle van hun tassen kwam gestolen kleding boven water.

Het meisje aan de kassa werd ook gecontroleerd. Zij bleek weliswaar geen goederen van de kledingwinkel bij zich te hebben, maar wel elders in de stad gestolen spullen. Ook de andere twee hadden spullen bij zich van weer twee andere winkels. Hierop is het drietal aangehouden en overgedragen aan de gewaarschuwde politie.

De kledingwinkel deed aangifte van de diefstal, net als de andere benadeelde zaken. Alledrie kregen een winkelverbod voor de kledingwinkel.

De drie dames zijn gisteravond in verzekering gesteld voor nader verhoor. De politie maakt proces-verbaal op tegen het drietal.

(00)

Laatst gewijzigd 29-11-2011 9:07 | © Regio Gelderland-Zuid |