Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 09.00 uur

Utrecht, 29-11-2011

Vermiste man aangetroffen

UTRECHTSE HEUVELRUG De politie heeft op maandagmiddag 28 november naar een vermiste man gezocht. Hij werd uiteindelijk in Nijkerk aangetroffen.

Rond 13.30 uur kreeg de politie de melding dat een 40-jarige man uit de Utrechtse Heuvelrug in verwarde toestand zijn woning had verlaten. Meerdere agenten stelden een onderzoek in en de politiemeldkamer startte een Burgernetactie. Een Burgernetdeelnemer meldde een persoon die aan het signalement voldeed op de Arnhemse Bovenweg bij het viaduct van de A12 te hebben gezien. Meerdere agenten stelden daar een onderzoek in het bos in en de treinen reden daar met last (lage snelheid). Agenten spraken in het bos met drie jongens van een jaar of tien die aangaven een man die voldeed aan het signalement langs het spoor in de richting van Maarn te hebben zien lopen. Agenten volgden het spoor en een politiehelikopter zocht in de omgeving met een warmtebeeldcamera. Zij troffen echter niemand aan.

Een andere Burgernetdeelnemer gaf aan de man in de omgeving van de Sperwerkamp in Driebergen-Rijsenburg te hebben gezien. Ook een daar ingesteld onderzoek leidde niet naar de vermiste man.

Door onderzoek wist de politie te achterhalen dat de man mogelijk in Nijkerk zou verblijven. Agenten gingen daar heen en troffen de 40-jarige man aan. Hij werd naar het politiebureau overgebracht. Daar heeft hij met een arts van de crisisdienst gesproken. De arts vond een verplichte opname niet nodig. De man is aan zijn eigen zorgkader overgedragen.