Digitaal schoolplein gaat krimp in aantal leerlingen te lijf

Persbericht van Organise to Learn en Theprideof.nl

De dalende leerlingaantallen hebben grote gevolgen voor basisscholen en ouders. Kinderen gewoon naar de basisschool in de buurt sturen is niet vanzelfsprekend meer, omdat ouders steeds bewuster voor kwaliteit en veiligheid voor hun kind kiezen. Ouders realiseren zich steeds meer dat ze de keuze hebben uit meerdere scholen. De scholen zoeken naar nieuwe wegen om ouders te informeren over hun kwaliteiten.

De directeur van de Juliana van Stolberg basisschool in Hoogeveen, Sandra van Iterson, nam het initiatief om daarvoor een digitaal schoolplein te ontwikkelen. Op dit digitale schoolplein, voor iedereen te zien op www.theprideofjuul.nl, introduceert haar hele staf zich persoonlijk. En daarmee ontstaat een uniek beeld van de trots en kracht van haar school. "Ik heb hiervoor gekozen omdat de werkelijke waarde van de school wordt bepaald door de 'juffen' en 'meesters' voor de klas. Zij staan voor de kwaliteit, sfeer en veiligheid van de te bieden schooleducatie. Ouders krijgen bij ons in het belang van het kind een overtuigende indruk 'wie' wij zijn en waar wij individueel en gezamenlijk voor staan ".

Het digitale schoolplein heeft ook effect op de wijk waarin zij actief is. Daarmee laat de school zien dat ze middenin de samenleving staat. De burgemeester van Hoogeveen, de heer Karel Loohuis, heeft zijn waardering over de aanpak en resultaten van dit initiatief op het digitale schoolplein als volgt omschreven. "Ik begrijp nu steeds beter dat het team, de ouders en de leerlingen trots zijn op deze school. En daarmee is de gemeente Hoogeveen ook weer trots op jullie. . . ".

Het digitale schoolplein heeft daarnaast ook een educatieve functie door het spelenderwijs introduceren van Social Media voor leerkrachten, leerlingen en ouders. Voor de leerlingen een niet meer weg te denken ontwikkeling. Het digitale schoolplein maakt het voor leerlingen, ouders en leerkrachten mogelijk om op een zinvolle manier om te gaan met Facebook en Twitter.

De ontwikkeling van het Digitale schoolplein als instrument voor scholen is een initiatief van Organise to Learn, een gerenommeerd onderwijsadviesbureau en Theprideof.nl, de bedenker en uitvoerder van dit nieuwe concept. Ronald te Loo, directeur van Organise to Learn, omschrijft het doel als volgt: 'een digitaal schoolplein maakt het mogelijk om de kern van de school zichtbaar te maken. En die zit in het team van de school, nergens anders in. Dat willen we zichtbaar maken.'

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

*
*

Links:
http://www.theprideofjuul.nl



Razende Robot Reporter