Gemeente Dinkelland


Datum: 30 november 2011


DINKELLAND ONTVANGT ERKENNING 'WIJ WERKEN MANTELZORGVRIENDELIJK'

Pim Koegler heeft op maandag 28 november uit handen van Audrey Vreugd, projectleider Gemeenten en steunpunten Werk & Mantelzorg, de erkenning 'Wij werken mantelzorgvriendelijk' ontvangen.

Pim: 'Wij zijn erg blij met deze erkenning. Mantelzorg en arbeid is namelijk één van de actiepunten van het beleid mantelzorgondersteuning van de gemeente Dinkelland. Zowel op politiek als bestuurlijk niveau wordt hieraan prioriteit gegeven. De gemeente Dinkelland heeft haar personeelsbeleid daarom mantelzorgvriendelijk ingericht. Voor de werkende mantelzorgers in onze organisatie is dit erg belangrijk. Wij hopen dat wij voor andere werkgevers binnen de gemeentegrens een goed voorbeeld zijn en dat wij ze kunnen aansporen tot het ontwikkelen van mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid.'

Enquête basis voor beleid

Binnen de gemeente Dinkelland heeft er een nulmeting plaatsgevonden door middel van een enquête. In deze enquête is de werknemers gevraagd naar hun mening over mantelzorgondersteuning. Ook konden ze hierin hun reacties en mening kenbaar maken. Deze resultaten zijn de basis voor het verder uitwerken en borgen van mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid. Onderdelen hierin zijn het aanbieden van cursussen, de mantelzorggids en het invoeren van een spreekuur.

Werkgevers betrekken bij ontwikkelen mantelzorgvriendelijk beleid

Ook het werkgeversveld is betrokken bij dit project. De Overkoepelende Ondernemersfederatie Dinkelland (OOD), onder voorzitterschap van de portefeuillehouder economische zaken, heeft Mantelzorg en Arbeid als vast bespreekpunt op de agenda geplaatst.

Begin 2011 zijn werkgevers door de gemeente uitgenodigd voor een kennismakingsbijeenkomst waarin het ontwikkelen van mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid centraal stond. De gemeente Dinkelland stelt per deelnemende werkgever E 500,- stimuleringsbijdrage beschikbaar voor het uitrollen van de nulmeting binnen hun organisatie. Hiervan hebben al twee werkgevers gebruik gemaakt.

Werkgevers blijven informeren

Werkgevers blijven wij op de hoogte houden over de resultaten uit de nulmeting en het vervolg van mantelzorgondersteuning binnen de gemeentelijke organisatie. Onderdeel van deze informatievoorziening naar de werkgevers toe is de uitgave van de informatiegids voor mantelzorgers. Deze gids is tot stand gekomen met inzet en betrokkenheid van vrijwilligersorganisaties en welzijn- en zorgorganisaties.

In april 2012 vindt de evaluatie plaats met de OOD over de resultaten van werkgevers die met 'Werk & Mantelzorg' aan de slag zijn gegaan en hoe het een vervolg moet krijgen..


---