Ingezonden persbericht


Haarlem, november 2010

PERSBERICHT

De Friesland wint eerste prijs voor Beste Keuze Zorgverzekering 2012

Nog nooit was het zo spannend. De zorgverzekering van De Friesland is volgens bezoekers van de onafhankelijke vergelijker Verzekeringssite.nl de beste keuze voor de zorgverzekering van 2012. Zorgverzekeraar De Friesland wint daarom de Gouden Verzekeringssite.nl Award voor Beste Keuze Zorgverzekering. CZdirect en Kiemer ontvangen respectievelijk de Zilveren en Bronzen Award.

Top 10 zorgverzekeraars
Dit jaar startte het "zorgseizoen" laat. Zorgverzekeraars maakten hun premies laat bekend. En er kwamen een aantal nieuwe producten op de markt, zoals Ditzo en Blue van VGZ. Consumenten gingen ook pas later vergelijken dan vorig jaar. Pas toen echt alle premies bekend waren, gingen consumenten op zoek naar hun beste keuze voor 2012. En er is dus meer keuze voor de consument dit jaar. De top 10 ziet er daarom anders uit dan vorig jaar.

Publieksprijs
De Verzekeringssite.nl Award voor Beste Keuze Zorgverzekering is een publieksprijs. "Tijdens het vergelijken, letten consumenten niet alleen op de premie. Ook de voorwaarden en de kwaliteit van de dienstverlening vinden Nederlanders belangrijk. De meest gekozen zorgverzekeraars scoren op al deze punten goed. Voor 22,6 procent van onze bezoekers is de zorgverzekering van De Friesland dan ook de beste keuze voor 2011", aldus Erik Hordijk, directeur van Verzekeringssite.nl.

De top 10 zorgverzekeringen 2012


1
De Friesland
22,6 %

2
CZdirect
15,3 %

3
Kiemer
13,3 %

4
Ditzo
13,1 %

5
OHRA

6,7 %
6
VGZ
4,7 %

7
Delta Lloyd

2,7 %
8
CZ

2,6 %
9
Stad Holland

2,6 %
10
AnderZorg

2,3 %

De afgelopen jaren hebben de volgende zorgverzekeraars de Gouden Verzekeringssite.nl Award gewonnen:
* Award 2012 - De Friesland

* Award 2011 - CZ direct

* Award 2010 - CZ direct

Waarom de Verzekeringssite.nl Award?
Verzekeringssite.nl maakt het kiezen van verzekeringen voor Nederlanders helder en eenvoudig. Jaarlijks kent Verzekeringssite.nl de Awards voor Beste Keuze toe aan auto- en zorgverzekeraars. Hiermee wil het maatschappijen in de spotlights zetten, die het beste scoren op belangrijke onderdelen als premie, kwaliteit van de dekking en service.

Over Verzekeringssite.nl
Verzekeringssite.nl is een onafhankelijke vergelijkingssite voor verzekeringen en wordt jaarlijks ruim 2,5 miljoen keer bezocht. De vergelijking voor zorgverzekeringen van 2012 is inclusief ledencollectieven van bijvoorbeeld vakbonden en patiƫntenorganisaties. Door het maken van een vergelijking is het eenvoudig na te gaan of het loont om over te stappen. Of om gebruik te maken van een collectieve verzekering van de huidige zorgverzekeraar. Kijk voor meer informatie op onze speciale pagina Zorgverzekering 2012.


---



Ingezonden persbericht