Gemeenteraadsfractie D66 Utrecht


---

D66 wil beter ondernemerschapsonderwijs
Persbericht
Utrecht, 29 november 2011

Ondernemers vinden dat ondernemend gedrag en ondernemerschap via onderwijs bevorderd moeten worden. Ze willen dan ook graag betrokken worden bij deze vorm van onderwijs. Dit blijkt uit een rapport van onderzoeksbureau EIM in opdracht van MKB Nederland. D66-raadsleden Gerda Oskam en Arjan Kleuver hebben schriftelijke vragen gesteld aan het college van B en W over de uitkomsten van het rapport.

"Het is belangrijk dat de theorie goed aansluit bij de praktijk en wie kan daar beter in voorzien dan een ondernemer zelf? D66 ziet goed onderwijs en een goed ondernemersklimaat als succesfactoren voor Utrecht. Hiermee wordt de stad aantrekkelijk om prettig in te leven, werken en wonen.", aldus Oskam.

Uit het rapport blijkt onder andere dat maar 12% van de MKB-ondernemers betrokken is bij het ondernemerschapsonderwijs. De ondernemers zouden daarin graag rol vervullen, dat gaat verder dan alleen het aanbieden van stages. Kleuver: "D66 zou graag zien dat deze vorm van betrokkenheid meer benut wordt. Samenwerking tussen ondernemers en scholen moet gestimuleerd worden. We hebben het college dan ook gevraagd hoe deze samenwerking in Utrecht eruit ziet en of deze stimulering plaats vindt."

Bijlage: Schriftelijke vragen "Utrechts ondernemerschapsonderwijs?" Noot voor redactie: