CashCow Investments innoveert op beleggingsmarkt

29/11/2011 11:14

Cashcow Investments

Hoogtijd voor meer rendement voor de klant.

'We staan voor een sterk veranderende wereld en dit biedt nieuwe financiële uitdagingen voor de particulier' zegt Jan De Wever, Managing Director van CashCow Investments.

CashCow Investments ontwikkelt financiële oplossingen 2.0 voor een sterk veranderende wereld.

Voor de eerste keer in jaren is het spaargeld van de particulieren niet langer automatisch veilig bij een bank. Dit was ondenkbaar enkele jaren geleden. De solvabiliteit en liquiditeit van de instelling waarbij je geld geparkeerd staat, wordt nu ook een belangrijk gegeven.

Waar voordien de dreiging van een deflatiespiraal of een toekomstige felle opstoot van de inflatie een verre dreiging was, begint dit nu een reëel risico te worden. Dit vraagt om een innoverende aanpak om deze dreigingen kordaat de baas te kunnen.

'Al te vaak worden rendementen van de klant afgeroomd door een te zware kostenstructuur van de beheerder en zitten er veelvuldige inefficiënties in orderuitvoering en beheer die aan het rendement knagen.

Ik zie vaak klanten terechtkomen in prefab portefeuilles zonder visie waarbij elke verantwoordelijkheid van de beheerder wordt

geweerd. Ook de hautaine bedoening bij de meeste beheerders heeft vaak een kostenplaatje naar rendement toe.'

'Onze strategie is éénvoudig; wij kiezen voor maximaal rendement voor de klant.'

We kiezen ervoor om de kostenstructuur zo laag mogelijk te houden met maximale efficiëntie in keuze van instrumenten en beheerders. Topbeheerders met een lange track record op basis van de meest performante asset allocation modellen wereldwijd werken dagelijks aan het beheer.

In Nov 2011 werd "The Citadel Fund" gelanceerd, een intern fonds gebouwd in samenwerking met de Zwitserse verzekeraar Baloise en het gereputeerde Family office Fuchs in Luxemburg. Sinds zijn start kent het fonds een sterke groei van assets under management.

We merken dat "The Citadel Fund" tegenmoet komt aan de vraag van de particulier naar veiligheid, met flexibiliteit in beheer en maximale efficiëntie.

'En dit is nog maar het eerste product van CashCow Investments, er komen er nog meer.'

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel