Persbericht

GFI Software breidt uit in de cloud met de overname van Monitis Toevoeging van Monitis stelt GFI Software in staat om de uitdagingen op het vlak van IT-beheer op te lossen die gevolg zijn van de snelle adoptie van cloud computing

Amsterdam, 29 november 2011 - GFI Software heeft Monitis overgenomen, de specialist van cloud-gebaseerde netwerk- en systeem- monitoring oplossingen. Deze acquisitie verstevigt de mogelijkheden van GFI om het Midden- en Kleinbedrijf betaalbare end-to-end monitoring systemen te leveren. GFI biedt alle benodigde diensten voor het beheren van heterogene IT-infrastructuren, zowel on-premise, gehoste als cloud omgevingen. Amsterdam, 29 november 2011,

"De overname laat zien dat wij onze klanten graag willen ondersteunen door hen oplossingen te bieden om succesvol en snel gebruik te maken van cloud-gebaseerde diensten", stelt Walter Scott, CEO of GFI Software. "Steeds meer MKB'ers gaan aan de slag met cloud computing en daarom breiden wij ons productportfolio uit zodat wij hen de technologie kunnen leveren waarmee zij voorloper kunnen blijven in hun markt."

Monitis is gespecialiseerd in cloud-gebaseerde software en infrastructuur monitoring. De oplossingen van Monitis helpen drukke IT-beheerders en IT-ondersteunende organisaties om een compleet beeld te krijgen van de infrastructuur. Met Monitis kunnen gebruikers de performance van applicaties, on-premise en off-premise infrastructuren monitoren, testen en beheren.

Meer dan 80.000 eindgebruikers wereldwijd vertrouwen op Monitis. Meer dan 200.000 websites en cloud-gebaseerde applicaties worden gemonitord en onderhouden door Monitis services. Er worden meer dan 40 miljoen controles per dag uitgevoerd.

"Door ons aan te sluiten bij GFI Software krijgen wij de beschikking over het kapitaal en de middelen om onze producten te verbeteren en te investeren in nieuwe functionaliteit die onze klanten helpt om hun bedrijf te laten groeien", stelt Hovhannes Avoyan, CEO van Monitis. "GFI is leider op het gebied netwerk-monitoring en beheer binnen het MKB en onze oplossingen sluiten hier goed bij aan. Zij zullen steeds meer onderling verbonden zijn dankzij de sterke groei van cloud computing."

Na de overname zal de het bedrijf blijven opereren onder de naam Monitis en de oplossingen zullen beschikbaar blijven als gratis en betaalde diensten voor klanten wereldwijd. Het management dat Monitis succesvol heeft opgebouwd zal de innovatie van het bedrijf blijven aansturen.

De Monitis-technologie zal ook geïntegreerd worden in het GFI MAX RemoteManagement-platform voor managed services providers (MSP's). Dit stelt MSP's en IT-ondersteunende organisaties in staat om hun beheerde diensten verder uit te breiden dan de traditionele on-premise infrastructuur en op afstand ook de cloud-gebaseerde oplossingen van hun klanten te monitoren en beheren.

Voor meer informatie: www.gfi.com