First Solar ondertekent '2˚C Challenge Communiqué'

Het Communiqué roept alle leiders op om een groene groei en een op milieuvlak veerkrachtige economie te promoten

DURBAN, Zuid-Afrika--(BUSINESS WIRE)-- 20111129 --

First Solar, Inc. (Nasdaq: FSLR) heeft het 2˚C Challenge Communiqué ondertekend nu de wereldleiders in Durban, Zuid-Afrika samenkomen voor de volgende ronde van het debat over de klimaatsverandering van de Verenigde Naties.

“Het is onze missie om de wereld te voorzien van schone, betaalbare zonne-energie. De lagere prijzen voor fotovoltaïsche panelen hebben sinds Kopenhagen de hernieuwbare energiebronnen een richting uitgestuurd om hetzelfde niveau te behalen als de niet-gesubsidieerde fossiele brandstoffen. Om een maatschappij met een nog lagere koolstofuitstoot en 100% hernieuwbare energiebronnen te promoten, vragen we de leiders in Durban om te stoppen met het subsidiëren van fossiele brandstoffen en uiteindelijk een vaste prijs voor de uitstoot van koolstof vast te leggen die voldoende groot is om mensen te ontmoedigen om deze te verbranden”, zei David Eaglesham, First Solar’s Chief Technology Officer.

Opgestart door de Prince of Wales’s Corporate Leaders Group on Climate Change (CLG) en beheerd en ontwikkeld door het University of Cambridge Programme for Sustainability Leadership, roept het 2˚C Challenge Communiqué de regeringen op om de impasse van de internationale klimaatsonderhandelingen te doorbreken en op het nationale niveau acties te ondernemen om een succesvolle overgang te garanderen naar een groene groei en een op milieuvlak veerkrachtige economie.

Het Communiqué wijst erop dat, als ze er niet in slagen om acties te ondernemen, de regeringen “permanente schade aan hun geloofwaardigheid dreigen op te lopen”, maar dat de juiste acties “een economie met een lage koolstofuitstoot moet garanderen die veerkrachtiger en minder kwetsbaar is voor wereldwijde veranderingen”. Zonder een internationale deal “zullen bedrijven onvoldoende duidelijkheid of zekerheid hebben over acties om te investeren in hun volle potentieel”.

First Solar kondigde zelf onlangs het behalen van een cumulatieve productiemijlpaal aan van 5 gigawatt (GW) van haar geavanceerde zonnepanelen met dunne film-cellen, die collectief 3,3 miljoen ton CO2-uitstoot uitsparen en de equivalent vertegenwoordigen van het planten van 84 miljoen bomen of het verwijderen van 650.000 auto's van de weg.

Maar de vraag naar zonne-energie blijft in vele markten beperkt door de kunstmatig lage prijzen voor conventionele energiebronnen op basis van fossiele brandstoffen, die CO2 uitstoten wanneer ze verbrand worden om energie te leveren. De laatste schattingen van het Internationaal Energie Agentschap tonen aan dat de wereldwijde subsidies voor het verbruik van fossiele brandstoffen in 2010 opliepen tot $409 miljard, een stijging in vergelijking met $300 miljard in 2009, waarbij de subsidies voor olieproducten bijna de helft van het totaal uitmaken.

Over First Solar, Inc.

First Solar fabriceert zonnepanelen met geavanceerde halfgeleidertechnologie en is een van de grootste leveranciers van complete fotovoltaïsche (PV) systeemoplossingen. Het bedrijf biedt een economisch levensvatbaar alternatief voor de opwekking van energie uit fossiele brandstoffen. Van het gebruik van duurzame grondstoffen tot 'end-of-life' inzameling en recycling, is First Solar gericht op het ontwikkelen van waardegedreven oplossingen op basis van hernieuwbare energie, die het milieu beschermen en verbeteren. Ga voor meer informatie over First Solar naar www.firstsolar.com.

Voor investeerders in First Solar

Dit persbericht bevat op de toekomst gerichte uitspraken (forward-looking statements). Deze uitspraken worden gedaan in overeenstemming met de 'safe harbor provisions' in paragraaf 21E van de Amerikaanse Securities Exchange Act van 1934. De forward-looking statements in dit persbericht bieden geen garantie voor prestaties in de toekomst. Dergelijke uitspraken zijn onderhevig aan een aantal factoren, die ertoe kunnen leiden dat de werkelijke resultaten aanzienlijk afwijken van de in de forward-looking statements genoemde resultaten. Het gaat hier onder andere om risico's die voortvloeien uit de activiteiten van het bedrijf, en die van invloed kunnen zijn op de producten van het bedrijf en op hun ontwikkeling en distributie, en om economische en concurrentiefactoren en belangrijke strategische relaties van het bedrijf en andere risico's, die uitgebreider worden beschreven in de registraties van het bedrijf bij de Securities and Exchange Commission. First Solar verwerpt elke verplichting om de forward-looking statements in dit persbericht bij te werken en tevens elke verplichting met betrekking tot de hierin beschreven bekendmakingen.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
First Solar — Europa
Brandon Mitchener, +32(0)223311-13
media-emea@firstsolar.com
of
Max Junghanns, +49(0)30 2088942-60
media-emea@firstsolar.com
of
First Solar — Duitsland
Sebastian Fasbender, +49(0)30 2088942-30
media-germany@firstsolar.com
of
First Solar — VS
Ted Meyer, +1 602-427-3318
media@firstsolar.com
of
Alan Bernheimer, +1 510-625-7447
media@firstsolar.com
of
Melanie Friedman, +1 602-384-9535
media@firstsolar.com
of
First Solar Investeerders
Lucas Fairborn, +1 602-414-9315

investor@firstsolar.com

Ticker_symbol NASDAQ:FSLR