Legallyyours op zoek naar slechtste contract Nerland


Detacheerder gespecialiseerd in juridische interimfuncties kritisch over kwaliteit

BILTHOVEN, 20111129 -- Bemiddelingsbureau voor juridische interimfuncties Legallyyours gaat op zoek naar ‘het slechtste contract van Nederland’. Volgens directeur Rik Vegter komt iedere bedrijfsjurist geregeld contracten tegen die eigenlijk écht niet kunnen: “Slecht werk, waarvoor echter wel goed is betaald. Met de verkiezing van het slechtste contract van Nederland willen wij bijdragen aan de transparantie op het gebied van juridische dienstverlening. Wij zijn er van overtuigd dat transparantie bijdraagt aan een betere inhoudelijke beoordeling van het werk en aan verbetering van de kwaliteit van de dienstverlening.”

In de komende maanden gaat Legallyyours bedrijfsjuristen en ondernemers uitnodigen om kanshebbende stukken in te zenden voor de verkiezing van ‘het slechtste contract van Nederland’ (email: verkiezing@legallyyours.nl). De inzendingen moeten inhoudelijk worden beargumenteerd. Een jury van deskundige beoordelaars zal uit de nominaties de ‘winnaars’ selecteren. Vegter: “Vooralsnog gaan wij uit van twee categorieën kanshebbers: 1) werkelijk bestaande en serieus bedoelde contracten die écht heel slecht zijn, en 2) compleet verzonnen contracten die niet deugen, maar volstrekt geloofwaardig overkomen. Contracten uit de eerste categorie tonen aan dat er een hoop aan kwaliteit te winnen valt op het gebied van bedrijfsjuridische dienstverlening. Bij contracten uit de tweede categorie gaat het er om dat wij willen illustreren hoe creatief juristen kunnen zijn en hoe belangrijk het daarom is dat bedrijven en instellingen werkelijk ter zake kundige juristen beoordelingen laten doen. Wij zien dit als een ludieke manier om een vakinhoudelijke stimulans te geven aan de bedrijfsjuridische praktijk.”

Geheimzinnigheid is onzin

De verkiezing van ‘het slechtste contract van Nederland’ komt voort uit een gevoel van onbehagen bij Legallyyours; het lijkt noodzakelijk om meer transparantie te brengen in de markt voor arbeidsbemiddeling met betrekking tot juridische functies. Legallyyours is daarom het eerste detacheringsbureau voor bedrijfsjuristen (full-time en part-time) in Nederland dat klanten volledige inzage geeft in het kandidatenbestand. Rik Vegter: “Bij de traditionele werkwijze van bemiddelingsbureaus, gebaseerd op het doorschuiven van CV’s, is de kans op een mismatch groot. Goede interimmers lopen te vaak opdrachten mis. Interimmers staan bovendien vaak ingeschreven bij verschillende bureaus en worden dikwijls door meerdere partijen tegelijk naar voren geschoven. Onze klanten zijn vaak zelf juristen en zij zijn doorgaans prima in staat om zelf een goede voorselectie te maken. Het is dan ook onzin om als bureau geheimzinnig te doen en maar één of twee kandidaten voor te stellen. Daarom bieden wij opdrachtgevers via internet rechtstreeks toegang tot ons bestand. Met een paar muisklikken kunnen zij zelf relevante filters kiezen. Daarna krijgen zij onze feedback. Wij kennen alle bij ons ingeschreven juristen persoonlijk en kunnen op basis daarvan adviseren en bemiddelen. Dit werkt sneller, beter en goedkoper.” Voor meer info, zie: www.legallyyours.nl





Ingezonden persbericht