Ingezonden persbericht



Marillion eind november naar 013

Op dinsdag 29 november komt de legendarische progrock formatie Marillion terug naar 013 voor een optreden. De band die doorbrak met de wereldhit 'Kayleigh' speelde in de afgelopen vijf jaar al drie keer eerder 013 plat, iedere show was ruim van te voren uitverkocht. Kaarten gaan zaterdag 7 mei in de verkoop via de reguliere kanalen en kosten ¤ 39,00 (excl. servicce- en transactiekosten).

Het grootste wekelijkse rockmagazine ter wereld, Kerrang, schreef over Marillion: 'There are a million bands who kick ass, but just a few, like Marillion, who really move people.' De band wordt in 1979 opgericht als Silmarillion door Steve Rothery, Doug Irvine, Brian Jelliman en Mick Pointer. Na een jaar veranderd de band zijn naam in Marillion om problemen met de erven van J.R.R. Tolkien te voorkomen. De boomlange Schot Fish versterkt de band in 1981 als leadzanger. Het jaar daarop tekent het gezelschap hun eerste platencontract, maar de grote doorbraak laat nog op zich wachten. Deze volgt dan uiteindelijk met het fantastische derde studio-album 'Misplaced Childhood', waarvan de ballade 'Kayleigh' hoog in de hitlijsten eindigt en jaarlijks hoog aan de top-100 aller tijden prijkt.

In 1989 neemt Steve Hogarth (ex-Europeans) de zangmicrofoon over. Inmiddels heeft de band al meer dan 15 studio-albums op zijn naam staan en bracht dit jaar het live-album 'Live From Cadogan Hall' uit. Het album betreft het laatste optreden van de Less Is More Tour en onderstreept de ijzersterke live-reputatie van de band. Die reputatie wordt dubbel onderstreept door het feit dat de afgelopen drie Marillion shows in 013 allemaal uitverkocht waren. De verwachting is dat dit met het optreden van 29 november 2011 niet anders zal zijn. Een Marillion show staat voor een uitgebreide show waar nagenoeg alle albums aan bod komen aangevuld met een spetterende lichtshow en ondersteunende visuals.

Marillion
Dinsdag 29 november 2011 | aanvang 20:00 | zaal open 19:00 Tickets ¤ 39,00 (excl. service- en traansactiekosten) | Dommelsch Zaal | VVK start zaterdag 7 mei

013, Veemarktstraat 44, Tilburg, www.013.nl

Noot voor de redactie /