Ingezonden persbericht


Persbericht

Diemen, 8 september 2011

Genomineerden Generali VB Innovatieprijs 2011 bekend

Ook dit jaar blijkt uit de inzendingen van de Generali VB Innovatieprijs dat de branche volop in beweging is. Uit de vele inzendingen zijn vier innovaties voor de Innovatieprijs en vier voor de Aanmoedigingsprijs genomineerd. De jury buigt zich de komende periode over wie de prijzen in ontvangst mogen nemen. Bekendmaking en prijsuitreiking vindt plaats tijdens de Verzekeringsbranchedag op 29 november 2011.

Divers deelnemersveld
Dat innovatie op velerlei gebied mogelijk is en dat het niet alleen voor het grotere intermediair of voor veelomvattende projecten is weggelegd, bewijzen de inzendingen en nominaties dit jaar wederom. De selectiecommissie is tot deze acht nominaties gekomen:

Innovatieprijs Aanmoedigingsprijs Ecurion Overijssel Bureau mr. De Bruin Kicken Adviesgroep Gabriël Financiële Bescherming Voogd & Voogd Verzekeringen Multimediair BV Vrijverzekerd.nl Nedasco

De genomineerde inzendingen geven een goed beeld van zaken die binnen de branche leven. Het verbeteren van de adviesmethodieken en tools blijft een favoriet onderwerp. Dit geldt voor innovatie in de financiële dienstverlening, zowel voor de particuliere als de zakelijke markt. Ook veranderingen van het business model, gegeven de aankomende wetgeving rondom beloning blijft een belangrijk onderwerp. Nieuw zijn de voorbeelden van de inzet van moderne marktbewerkingtechnieken, waarbij de app inmiddels ook een plek lijkt te veroveren binnen de branche. De jury staat voor een uitdagende taak om uit de genomineerden de winnaars te kiezen. De genomineerden horen tijdens de VB Branchedag op 29 november 2011 of zij de prijs in ontvangst mogen nemen.

De inzendingen
De Generali VB Innovatieprijs 2011 bestaat uit twee prijzen. De innovatieprijs van ¤ 77.500,- voor de winnende innovatie die al aantoonbaar financieel resultaat heeft opgeleverd. De aanmoedigingsprijs van ¤ 2.500,- kan voor een idee zijn, maaar ook voor een geïmplementeerde innovatie die zijn waarde nog moet bewijzen. Uit voorgaande jaren blijkt dat 'aanmoediging' niet echt nodig is; de branche bezit voldoende doorzettingsvermogen. Ook dit keer is er een grote verscheidenheid aan inzendingen. Het valt op dat intermediairs die niet over grote ontwikkelbudgetten beschikken ook in staat zijn te innoveren. De prijs wil innovatie in de branche stimuleren door het delen van kennis. De innovatieprijs geniet brede steun binnen de branche, wat onder meer blijkt uit de betrokkenheid van de standsorganisaties bij de promotie en jurering.

Onafhankelijke jury
De onafhankelijke jury bestaat uit Patrick Heuts (vicevoorzitter NVGA), Fop de Groot (bestuurslid Adfiz), Oscar Rouwendal (divisiemanager Kluwer), Fred van Raaij (hoogleraar Economische Psychologie Universiteit van Tilburg) en Freek Wansink (CEO Generali). Het voorzitterschap is in handen van Hermen van der Lugt (directeur Novay).

In 2012 weer een Generali VB Innovatieprijs
Vanaf mei 2012 is het mogelijk om innovaties aan te melden. Volop nieuwe kansen voor intermediairs die geïnspireerd raken door branchegenoten. Naar de mening van de winnaars en genomineerden van eerdere jaren biedt de Generali VB Innovatieprijs een goede mogelijkheid om de eigen innovatie verder te brengen. Generali wil met deze prijs innovatie in de intermediaire branche blijvend stimuleren. .

Over Generali
Generali verzekeringsgroep nv is sinds 1870 actief op de Nederlandse verzekeringsmarkt. In die 140 jaar is Generali uitgegroeid tot een vooraanstaande pensioen- en inkomensverzekeraar voor ondernemers, ondernemingen en particulieren. In het belang van een optimale dienstverlening werkt zij daarbij samen met het professionele intermediair. Generali onderscheidt zich door een persoonlijke service, betrokken opstelling en accurate administratie. De 500 deskundige medewerkers bepalen het succes van de organisatie. Meer informatie over Generali kunt u op www.generali.nl vinden. Generali maakt als zelfstandige en solide verzekeraar deel uit van de wereldwijd opererende Generali Group. Wereldwijd heeft Generali meer dan 85.000 medewerkers in 68 landen. Eén op de vier Europeanen heeft ten minste één verzekering ondergebracht bij Generali Group. Meer informatie over Generali Group kunt u op www.generali.com vinden.