Ingezonden persbericht


Garant-Uitgevers nodigen u van harte uit op de middagconferentie

Ouder worden, leven en leren
van
Jef Stevens & Erik Herrebosch

Goed ouder worden is een kunst. En dat is een positieve boodschap. Oudere mensen hebben vele zaken misschien minder in de hand, maar ze moeten zo lang mogelijk zelf verantwoordelijk zijn voor de kwaliteit van hun leven. Hoe ze ook omgaan met toenemende kwetsbaarheid, onvermijdelijk verlies van geliefden, pensioen, kleinkinderen, levensgenot, zingeving, tijdsbeleving, wijsheid en zovele andere aspecten, met steeds dichterkomend sterven,... Ouderen zijn vaak bijzonder krachtdadig en kunnen nog ontzettend veel. Hoe doe je dat?

Deze conferenties steunt op drie aspecten:
-Kijken naar het eigen leven en de eigen ervaring
-Horen wat anderen over ouder worden hebben gezegd en geschreven -Vanuit welke visie op de mens ouder worden?

Naast vele andere elementen blijkt 'leren' - daarom niet zoals een student dat doet - erg belangrijk. Maar wat betekent dat? Leren door en in het leven? En blijft dat ook nog genieten van het leven of wordt juist daardoor het genieten nog groter? Allemaal mooi te zeggen, maar wat als het allemaal niet zo meezit? En wat dan met het eindelijk zalig nietsdoen?

Deze conferentie is bedoeld voor wie ouder wordt en voor iedereen die op een of andere manier begaan is met oudere mensen.

Jef Stevens, zelf middenzeventiger, specialiseerde zich in leven- en werkgerichte begeleiding van groepen en organisaties. De laatste jaren gaat zijn aandacht vooral uit naar ouderen en de ondersteuning die ze behoeven. Hij is auteur van onder meer Ouder worden, leven en leren. Erik Herrebosch is een jongere collega die vertrouwd is met het werk van Jef Stevens.

Dinsdag, 29 november 2011, 14.30 uur - 16.30 uur
Het Boekenpodium - Centrum voor het non-fictionboek Somersstraat 13-15, 2018 Antwerpen
vlak bij Centraal Station en Parking Centraal

Deelnemen is gratis, aanmelden is noodzakelijk




Ingezonden persbericht